Kokeile kuukausi maksutta

Skanska aloittaa Oulussa uuden asuntohankkeen

Skanska käynnistää uuden asuntohankkeen Oulun Heinäpäässä, pyöreän Puistovahti-tornitalon naapuriin.

Oulun Puistolinnan katujulkisivu. Kuva Tietoa Finland

Tornitalon viereen nousee viisikerroksinen rakennus, jonka ensimmäiseen kerrokseen tulee liiketiloja. Kohteeseen valmistuu 59 asuntoa.

Puistolinnan julkisivun arkkitehtuurin yleisilme on rauhallisen vaalea sinisin tehostein. Korttelin kulmaan asettuvassa L-muotoisessa rakennuksessa osa kodeista avautuu Puistokadun yli Kyösti Kallion puiston suuntaan, kun toisaalta osassa asunnoista on kaupunkinäkymä.

Vieressä rakennetaan 16-kerroksista Oulun Puistovahti -tornitaloa, joka on muodoltaan pyöreä. Kohde valmistuu vuosien 2018 ja 2019 vaihteeseen.

Pyöreä tornitalo on kiinnostanut ostajia ja yli puolet sen asunnoista on jo myyty. Suuren kysynnän vuoksi Skanska päättikin rakentaa viereen lisää asuntoja.

”Lisäksi korttelin sijainti Oulun keskusta-alueella on erinomainen. Puistovahdin asuntojen saama hyvä vastaanotto sai meidät käynnistämään naapuriin toisen asuntokohteen ennakkomarkkinoinnin”, kertoo projektipäällikkö Jukka Harjunpää Skanska Kodeilta.

Puistolinnan rakentaminen alkaa arviolta keväällä 2018, ja asunnot valmistuvat syksyllä 2019. Kotien koot vaihtelevat 27 neliön yksiöistä 76,5 neliön kolmioihin. Autopaikat sijaitsevat rakennusten ja pihakannen alla olevassa autohallissa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska aloittaa Oulussa uuden asuntohankkeen”

  1. Miksi skanska vaan koko ajan rakentaa ouluun uusia erittäin kalliita asuntoja? Kuka niitä pystyy ostamaan? Onko skanskalla joku kytkös sopimus oulun kaupungin kanssa rakentamisesta? Mikä ihmeen rakentamisbuumi skanskalla on oulussa menossa?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat