Malli palvelun näyttämästä tiedosta esimerkiksi Oulussa. Kuvakaappaus Liikenneviraston Liikennetilanne -sivulta.

Uusi palvelu kertoo onko matkareittisi tie jo aurattu

Liikennevirasto on kehittänyt uuden palvelun, jonka avulla voi selvittää reaaliajassa, onko maantie esimerkiksi aurattu, hiekoitettu tai suolattu.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Liikennetilanne-palvelussa tiedot talvikunnossapidosta päivittyvät kartalle lähes reaaliajassa.

”Urakoitsijoiden kunnossapitokalusto lähettää tietoa työn etenemisestä. Jos esimerkiksi suolausauto on juuri nyt Lahden moottoritiellä, tieto suolauksesta löytyy jo parin minuutin päästä palvelumme kartalta”, toteaa Liikenneviraston kunnossapidon hankinnan asiantuntija Ismo Kohonen.

Liikennetilanne-palvelun karttaan on merkitty, milloin ja millaista talvikunnossapitoa tietylle tieosuudelle on tehty viimeisen kolmen päivän aikana. Kartasta näkee jo värin perusteella, kuinka kauan sitten talvihoitoa on tehty.

Tummin väri kertoo, että viimeisimmästä suorituksesta on kulunut alle tunti, ja vaaleimmalla värillä puolestaan merkitään kaikki 12-72 tuntia sitten tehdyt toimenpiteet.

Talvikunnossapidon seuraamisen mahdollistava ominaisuus on tällä hetkellä kokeiluvaiheessa ja sitä kehitetään jatkuvasti palautteen pohjalta. On mahdollista, että reaaliaikaista seurantatietoa ei saada ihan kaikista kunnossapitoajoneuvoista.

Teknisten syiden takia kartalla esitetty ajoneuvon kulkema reitti voi poiketa hieman maastossa kuljetusta reitistä. Tämä johtuu siitä, että kartalle piirrettävä reitti muodostetaan erillisen reitinlaskennan kautta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi palvelu kertoo onko matkareittisi tie jo aurattu”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi