Lentokenttäalue on Vantaan kehityksen moottori ja suurin työpaikkakeskittymä.

Vantaa investoi asuntoalueiden infraan ja selvittää pikaraitiotietä

Vantaan investointisuunnitelmiin kuuluu Aviapoliksen koulu päiväkoti- ja nuorisotiloineen, Kivistön päiväkoti II, Myyrmäen päiväkoti, Lauhatien päiväkoti Tikkurilaan ja Koillis-Vantaan uimahallirakennus Korson koulun uimahallin sijaan.

Kirjoittaja(t) Seppo Mölsä

Joukkoliikenteen palvelukyvyn parantamiseksi Vantaa päättää pikaraitiotien yleissuunnitelman laatimisesta välille Mellunkylä–Hakunila–Tikkurila–Aviapolis. Tämä tehdään yleiskaavatyön yhteydessä.

Vantaan kaupunginhallitus esitti valtuustolle hyväksyttäväksi talousarvion, jonka pohjana oli valtuustoryhmien keväällä tekemä sopimus investointikatosta ja riittävien maanmyyntitulojen varmistamisesta.

Kunnallistekniikan investointitaso kasvaa 39,9 miljoonaan euroon vuonna 2018 korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi. Vantaa on sitoutunut luomaan edellytykset yhteensä 2 400 uudelle asunnolle vuosittain, mikä edellyttää myös kunnallistekniikan investointeja.

Sisäilmaongelmien hoitoon lisärahaa

Sisäilmaongelmien hoitoon varataan 500000 euroa kaupunginhallituksen myöhemmin kohdentamiin sisäilmatyöryhmän esittämiin tarpeisiin. Määrärahaa on käyttötaloudessa yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Sisäilmakorjauksiin kohdennetaan investointiosan sisältä lisää 2,7 miljoonaa euroa, jolloin tilakeskuksen työohjelmassa 2018 sisäilmakorjauksiin varattava taso on viisi miljoonaa euroa.

Toukokuun 2018 loppuun mennessä tehdään selvitys, millä edellytyksillä ja aikataululla voitaisiin käynnistää Elmon urheilupuiston toteuttaminen. Osana tehtävää selvitystä arvioidaan muun muassa Koillis-Vantaan uimahallin ja jäähallin toteuttaminen sekä kartoitetaan yksityisiä kumppaneita hankkeille.

Rekolan ja Korson väliin Asolaan suunnitellusta Elmon urheilupuistosta on tullut kaupungille jo ikuisuushanke, joka on lykkääntynyt vuodesta toiseen. Se pistettiin jäihin Vantaan talouden tasapainottamis- ja velkaohjelmassa vuonna 2012. Silloin hankkeen hinnaksi arvioitiin 40 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vantaa investoi asuntoalueiden infraan ja selvittää pikaraitiotietä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi