Destia sai Siltasairaalan pohjarakennusurakan

Destia on valittu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) uuden Siltasairaalahankkeen pohjarakennusurakan toteuttajaksi.

Destia on valittu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) uuden Siltasairaalahankkeen pohjarakennusurakan toteuttajaksi.

”Meilahden sairaala-alueelle rakennettava Siltasairaala rakennetaan tiheästi rakennetun sairaalaympäristön keskelle, mikä vaatii tarkkuutta pohjarakennusurakalta. Urakka tulee sisältämään reilusti esim. vaativia louhinta- ja lujitustöitä, joihin onneksi tositoimijoiltamme löytyy ammattitaitoa ja osaamista vastaavista urakoista”, työpäällikkö Mika Pakkanen sanoo tiedotteessa.

Urakka alkaa tammikuun 2018 alussa ja valmistuu marraskuussa 2019.

Työskentely sairaala-alueella asettaa erityisvaatimuksia urakalle, koska rajallisen tilan lisäksi herkät sairaalalaitteet on otettava huomioon maanrakennus- ja louhintatöissä. Myös olemassa olevien rakennusten ja kuilujen sekä maanalaisten tilojen rakenteet asettavat esimerkiksi louhinnalle erityisvaatimuksia.

Rakennusalueelle sijoittuu kolme Pysäköintilaitosta P3 palvelevaa kuilua, jotka osaltaan aiheuttavat teknisiä väistötöitä sekä suunnittelua koko hankkeen ajan.

”Myös työnaikaiset liikennejärjestelyt tulevat olemaan tarkkailun alla, koska sairaalalogistiikan on toimittava koko ajan: vieressä sijaitsee muun muassa kiireellisten ambulanssikuljetusten ambulanssipiha sekä pääsisäänkäynnit sairaaloihin”, Pakkanen lisää.

Koko Siltasairaala on valmis vuonna 2022. Se korvaa Töölön sairaalan sekä osan nykyisen Syöpätautien tulosyksikön toiminnoista sekä yhdistää Tornisairaalan, Kolmiosairaalan ja Syöpätautien klinikat toisiinsa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia sai Siltasairaalan pohjarakennusurakan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi