Kokeile kuukausi maksutta

Fira rakentaa Lidlin uuden jakelukeskuksen

Yksi Suomen suurimmista logistiikkakeskuksista nousee Järvenpäähän.

Yksi Suomen suurimmista logistiikkakeskuksista nousee Järvenpäähän.

Kyseessä on Lidlin jakelukeskus, jolla on kokoa peräti noin 60 000 neliömetriä. Rakennus nousee 24 hehtaarin kokoiselle tontille.

Hankkeen arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Keskus valmistuu loppuvuodesta 2018.

”Fira on ollut vähemmän tunnettu logistiikkarakentamisessa, mutta nyt olemme päässeet hyvään vauhtiin. Edellisen, Vuosaareen rakennetun Metsä Fibren logistiikkaterminaalin luovutimme asiakkaalle toukokuussa. Molemmat ovat Suomen mittakaavassa varsin massiivisia hankkeita”, Firan varatoimitusjohtaja Miska Eriksson sanoo tiedotteessa.

Pääurakoitsijalle eli Firalle hankkeen kokoluokka tuo haasteita. Jo lähtökohta oli haastava: projekti oli ollut käynnissä jo puoli vuotta, kun Fira otti projektin haltuunsa.

”Hyppäsimme liikkuvaan junaan. Maanrakennusurakoitsija oli vetänyt hanketta ensimmäiset puoli vuotta. Tärkeintä oli pitää huoli siitä, että työt eivät keskeydy työnjohdon vaihtuessa”, projekti-insinööri Sami Kalliomäki kertoo.

Firan vastuulla projektissa ovat toimistorakennus, katot, ulkoseinät, lattiat ja väliseinät. Omia sivu-urakoitaan ovat maanrakennus, hallin teräsrakenteet, talotekniikka, kalusteet sekä turvajärjestelmät.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fira rakentaa Lidlin uuden jakelukeskuksen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat