Infra Rakentaminen Suunnittelu Uutiset Rakennuslehti 5 kommenttia

Aamulehti: Helsingin moottoritie oikaistaan Lempäälästä suoraan Pirkkalaan

Tampereen seudun liikenteelle on luvassa kaksi suurta uudistusta: valtatie 3:n oikaisu ja uusi kehätie.

Aamulehden mukaan Helsinki–Tampere -moottoritie eli valtatie 3 aiotaan oikaista Lempäälän Kuljusta suoraan Pirkkalan Linnakallioon. Helsingin moottoritieltä ei sen jälkeen enää tarvitse kulkea läntiselle kehätielle Pirkkalaan Lakalaivan ja Sarankulman kautta.

Lempäälän ja Pirkkalan välinen matka lyhenee 6 kilometriä ja matka-aikaa säästyy 4–5 minuuttia.

Keskustelu artikkelista: 5 kommenttia

 • Häh ?? Miksi ?

  Vastaa
 • Ja mikä on otsikossa mainittu uusi kehätie?

  Vastaa
 • Ei kannata kauheasti kohkata asialla, joka ehkä tapahtuu 20 v päästä. Jos silloinkaan. Tuo matka-ajan säästyminen 5 minutilla Lempäälä-Pirkkala tuntuu myös olemattomalta. Liekö Rakennuslehdellä jutuista puutetta, kun tämä juttu tuntuu olevan ns. 1.juttuja.

  Vastaa
 • Ei Tampereella ole vanhaakaan kehätietä. Ei voi olla silloin uuttakaan. Jonkinlainen eteläinen ohitustie on. Vai lieneekö osittain läntinen ohitustie? Mistä tulee se valtava invaasio, joka miehittää koko Pirkanmaan? Varmaan maahanmuuttajat ja/tai työttömät ovat asialla. Toivottavasti siis työllisyyskin kehittyy. Nykyinen työllisyyden parantuminen alueella on loppujen lopuksi olematonta, vaikka prosenteissa näyttää olevankin paranemaan päin.

  Vastaa
 • Tampere on kumma kaupunki. Juttuja tehdään tyhjästä kuten olemattomasta vanhasta ja uudesta kehätiestä. Nykyinen ja ”uusi” ”kehätie” ovat jonkinlaisia ohitus/oikoteitä. Tamperelaisilla on valtava ego, vaikka kaupunki on mitätön sisämaan pikkukaupunki.

  Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia