Tampereen seudun liikenteelle on luvassa kaksi suurta uudistusta: valtatie 3:n oikaisu ja uusi kehätie.

Aamulehti: Helsingin moottoritie oikaistaan Lempäälästä suoraan Pirkkalaan

Tampereen seudun liikenteelle on luvassa kaksi suurta uudistusta: valtatie 3:n oikaisu ja uusi kehätie.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Aamulehden mukaan Helsinki–Tampere -moottoritie eli valtatie 3 aiotaan oikaista Lempäälän Kuljusta suoraan Pirkkalan Linnakallioon. Helsingin moottoritieltä ei sen jälkeen enää tarvitse kulkea läntiselle kehätielle Pirkkalaan Lakalaivan ja Sarankulman kautta.

Lempäälän ja Pirkkalan välinen matka lyhenee 6 kilometriä ja matka-aikaa säästyy 4–5 minuuttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Helsingin moottoritie oikaistaan Lempäälästä suoraan Pirkkalaan”

  1. Ei kannata kauheasti kohkata asialla, joka ehkä tapahtuu 20 v päästä. Jos silloinkaan. Tuo matka-ajan säästyminen 5 minutilla Lempäälä-Pirkkala tuntuu myös olemattomalta. Liekö Rakennuslehdellä jutuista puutetta, kun tämä juttu tuntuu olevan ns. 1.juttuja.

  2. Ei Tampereella ole vanhaakaan kehätietä. Ei voi olla silloin uuttakaan. Jonkinlainen eteläinen ohitustie on. Vai lieneekö osittain läntinen ohitustie? Mistä tulee se valtava invaasio, joka miehittää koko Pirkanmaan? Varmaan maahanmuuttajat ja/tai työttömät ovat asialla. Toivottavasti siis työllisyyskin kehittyy. Nykyinen työllisyyden parantuminen alueella on loppujen lopuksi olematonta, vaikka prosenteissa näyttää olevankin paranemaan päin.

  3. Tampere on kumma kaupunki. Juttuja tehdään tyhjästä kuten olemattomasta vanhasta ja uudesta kehätiestä. Nykyinen ja ”uusi” ”kehätie” ovat jonkinlaisia ohitus/oikoteitä. Tamperelaisilla on valtava ego, vaikka kaupunki on mitätön sisämaan pikkukaupunki.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi