Kokeile kuukausi maksutta

Hausia rakentaa asuntoja Espoon keskukseen

Hausia toteuttaa asuntokohteen Espoon keskukseen.

Suunnitelmaan kuuluu neljä kerrostaloa piha-alueineen ja pysäköintipaikkoineen. Kuva: Hausia
Kuuntele juttu

Rakentamaan on tarkoitus päästä jo alkuvuodesta 2018. Ensimmäiset asunnot valmistunevat 2019.

Näkyvälle paikalle Espoon keskuksen ytimeen rakennetaan asuntoja yli 250 uudelle asukkaalle. Korttelin suunnittelusta järjestettiin kilpailu, jonka voitti Arkkitehtitoimisto A6 oy:n ehdotus Nopat.

”Suunnittelukilpailun ratkeaminen antaa lähtölaukauksen virastokeskuksen ja sen ympäristön kehittymiselle. Tulevaisuudessa alueella on julkisten palvelujen ja kaupungin muiden toimintojen ohella nykyistä enemmän asuntoja ja kaupallisia palveluja”, Espoon keskuksen projektinjohtaja Mikko Kivinen kertoo.

Parasta suunnitelmaa vanhan kaupungintalon viereisen tontin toteuttamiseksi etsittiin Hausia Oy:n ja Espoon yhteistyössä järjestämällä arkkitehtuurikilpailulla.

Hausialla on voimassa oleva varaus kilpailualueeseen. Rakennusoikeutta korttelissa on 12 000 kerrosneliömetriä, josta vähintään 500 kerrosneliömetriä tulee osoittaa palveluille. Alueelle on tarkoitus toteuttaa vapaarahoitteisia omistusasuntoja.

Suunnitelma sisältää neljä kerrostaloa

”Saimme kolme erilaista suunnitelmaa, jotka olisivat kaikki olleet toteuttamiskelpoisia. Palkintolautakunta päätti valita voittajaksi ehdotuksen Nopat, jossa kiinnostava arkkitehtuuri yhdistyy toimivaan kokonaisuuteen ottaen haasteellisen tontin ominaisuudet huomioon”, kuvailee palkintolautakunnan puheenjohtaja, Hausian toimitusjohtaja Kari Kiviluoma.

Suunnitelmaan kuuluu neljä kerrostaloa piha-alueineen ja pysäköintipaikkoineen. Liike- ja palvelutilat on sijoitettu katutasoon Vaakunatorin ja Kirkkojärventien puolelle. Asuntoja on suunniteltu noin 260 asukkaalle. Nimensä ehdotus on saanut talojen katoille nousevista massiivisista ”nopista”.

”Yksi tärkeä valintakriteeri liittyi asuntosuunnitteluun. Voittajaehdotuksen asunnot on suunniteltu taitavasti, ne ovat toimivia ja vastaavat alueen kysyntää”, Kiviluoma toteaa.

Hausia on jatkanut alueen suunnittelua voittaneen toimiston kanssa.

Arkkitehtuurikilpailu järjestettiin kutsumenettelyllä, johon osallistui kolme toimistoa: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen, Arkkitehtitoimisto Hannu Jaakkola sekä Arkkitehtitoimisto A6.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hausia rakentaa asuntoja Espoon keskukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat