Hallitus käynnisti vuoteen 2028 ulottuvan hankkeen ratkaisemaan julkisten rakennusten sisäilmaongelmat. Ohjelmaehdotusta voi kommentoida verkossa helmikuun puoliväliin saakka.

Kommentoi hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelmaa verkossa

Hallitus käynnisti vuoteen 2028 ulottuvan hankkeen ratkaisemaan julkisten rakennusten sisäilmaongelmat. Ohjelmaehdotusta voi kommentoida verkossa helmikuun puoliväliin saakka.

Kirjoittaja(t) Seppo Mölsä

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen johdolla on valmisteltu ehdotus kymmenvuotiseksi Terveet tilat 2028 -toimenpideohjelmaksi. Sen tavoitteena on saada sisäilmaongelmista kärsivien määrä vähenemään nopeasti ja tilat pysyvästi terveiksi.

Laaja palautekierros alkoi 13.12.2017 ja päättyy 15.2.2018. Palautetta pyydetään laajasti asiantuntijoilta, päättäjiltä, tilojen käyttäjiltä ja muilta kiinnostuneilta.

Palautetta voi antaa verkossa ja lähettämällä sähköpostia osoitteeseen terveet-tilat@vnk.fi.

Toimenpideohjelmasta järjestetään myös keskustelutilaisuuksia Oulussa 17.1., Helsingissä 18.1., Joensuussa 2.2. ja Turussa 13.2.

Terveet tilat 2028 -toimenpideohjelman tavoitteena on kuntien ja valtion omistaman rakennuskannan parantunut kunto vuoden 2028 loppuun mennessä. Tämä koskee niin kouluja, päiväkoteja, sairaaloita kuin muitakin julkisia tiloja. Sisäilmaongelmien tunnistamiseen, niihin puuttumiseen ja ennaltaehkäisemiseen ehdotetaan hyviin käytäntöihin perustuvaa kokonaisvaltaista mallia. Sisäilmasta kärsivien neuvontaa, tukea ja hoitoa tehostetaan. Tilojen toiminnallisuus ja muunneltavuus eri käyttötarpeiden mukaan otetaan myös huomioon ratkaisumalleissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yksi ensimmäisistä tehtävistä on sisäilmaongelmien määrän ja syiden selvittäminen niin Suomessa kuin vertailumaissakin. Tämä selvitys uusitaan 2027. Myös tilastointia kehitetään sisäilmaongelmaisten rakennusten määrän seuraamiseksi kunnissa.

Terveet tilat 2028 -toimenpideohjelma, ehdotus 13.12.2017pdf

Terveet tilat 2028 verkossa

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kommentoi hallituksen Terveet tilat 2028 -ohjelmaa verkossa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi