Pohjola Rakennus oy Infran uusi toimitusjohtaja Mika Terhelä kiinnostui yrityksestä, koska se kasvaa ja sen arvot sopivat hänen omiin näkemyksiinsä. Kasvu on edelleenkin yrityksen iso tavoite.

Mika Terhelä laittaa uuden vaihteen silmään – ”Työntekijänä olen aina arvostanut toiminnan vapautta”

Pohjola Rakennus oy Infran uusi toimitusjohtaja Mika Terhelä kiinnostui yrityksestä, koska se kasvaa ja sen arvot sopivat hänen omiin näkemyksiinsä. Kasvu on edelleenkin yrityksen iso tavoite.

Kirjoittaja(t) Merja Mannila
Mika Terhelä. Kuva: Pohjola Rakennus

Miten kasvutavoitteet saavutetaan?

”Laitamme uuden vaihteen silmään. Olemme jo päättäneet lähteä mukaan teiden kunnossapitoon ja etsimme liiketoiminta-alueelle vetäjää. Tavoittelemme siinä merkittävää asemaa pitkällä aikavälillä.”

”Uskon, että pääsemme kasvutavoitteisiimme yrityksen hyvällä tunnelmalla. Osaavaa motivoitunutta henkilöstöä vaaditaan ja jatkuvaa oppimista. Tiedän, kuinka onnistumiset antavat lisädraivia itselle ja organisaatiolle. Luotan työntekijöidemme kykyyn kehittyä ja lukea toimintaympäristön muutoksia. Siten pystymme tarjoamaan onnistumisen hedelmiä myös asiakkaillemme.”

Mikä on kilpailuvalttinne kasvun tavoittelussa?

”Kilpailuvalttimme ylipäätään on se, että olemme projektinjohto-organisaatio. Meillä ei ole esimerkiksi omaa kalustoa. Olemme myös kevyt ja ketterä organisaatio, eikä meillä ole turhaa byrokratiaa.”

Miten aktiivisesti rekrytoitte?

”Rekrytoimme uutta henkilöstöä kasvun mukaan. Kasvutavoitteisiin pääseminen tarkoittaa sitä, että haluamme palkata lisää henkilöstöä. Tällä hetkellä meitä on 20 vakituista työntekijää ja kaksi harjoittelijaa.”

Millaisia periaatteita noudatat johtajana?

”Esimies johtaa esimerkillään, ja minä haluan olla hyvä esimerkki. Tärkeää on arvostaa muita ja heidän työtään.”

”Työntekijänä olen aina arvostanut toiminnan vapautta. Kun saa itse suunnitella omaa tekemistään, se motivoi. Pohjola Rakennus oy Infran toimintajärjestelmään on sisällytetty prosessien kannalta vain se kaikkein oleellisin. Työ maistuu siltä, miltä sen kuuluukin.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Mika Terhelä laittaa uuden vaihteen silmään – ”Työntekijänä olen aina arvostanut toiminnan vapautta””

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi