Lujatalo myi ennätysmäärän gryndiasuntoja – ”Rakentamisen suhdannehuippu on nyt saavutettu”

Lujatalo-konsernin viime vuosi sujui suotuisissa merkeissä. Konsernin liikevaihto nousi ensimmäisen kerran yhtiön historiassa yli puolen miljardin euron. Myös gryndiasuntojen myynti nousi ennätystasolle.

Lujatalo on aloittanut Perhelän korttelin rakennustyöt Järvenpäässä. Kortteliin tulee yhteensä 10300 kerrosneliömetriä liike- ja toimistotilaa sekä noin 480 asuntoa.

Liikevaihto kasvoi lähes kymmenen prosenttia 544,7 miljoonaan euroon. Liikevaihdon kasvun mukana myös liikevoitto kasvoi euroissa, mutta liikevoittomarginaali säilyi viimevuotisella reilun viiden prosentin tasolla.

”Olemme erittäin tyytyväisiä viime vuoden tulokseen. Vilkkaassa suhdanteessa pystyimme kehittämään toimintojamme ja vahvistamaan niitä investoinneilla”, Lujan hallituksen puheenjohtaja Hannu Isotalo kommentoi.

Lujatalon tulosinfossa Isotalo kommentoi myös koko rakennusmarkkinoita. ”Näyttää siltä, että rakentamisen suhdannehuippu on nyt saavutettu. Rakentaminen ei enää nouse, mutta ei se kyllä nopeasti laskekaan”, hän sanoi.

Gryndiasuntojen myynti ennätystasoa

Talonrakentamisesta vastaavan Lujatalo oy:n liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes yhdeksän prosenttia 396,2 miljoonaan euroon. Korjausrakentamisen liikevaihto oli 84,1 miljoonaa euroa eli 21 prosenttia koko Lujatalon liikevaihdosta. Korjausrakentamisen osuus on edelleen selvästi alle yhtiön tavoitetason, joka on toimitusjohtaja Jussi Tanhuanpään mukaan 30 prosenttia.

Lujatalo myi perustajaurakoituja Lujakoteja vuoden 2017 aikana ennätykselliset 583 kappaletta. Edellisvuonna gryndiasuntojen myyntimäärä oli vain 249 kappaletta. Kaikkiaan tilikauden aikana valmistui 1419 asuntoa, kun vuotta aiemmin lukema oli 1171 asuntoa.

Lujatalon tilauskanta kasvoi myös selvästi. Se oli vuodenvaihteessa noin 400 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 346 miljoonaa.

Lujatalo kertoo tulevaisuuden näkymissään siirtävänsä liiketoiminnan painopistealuetta strategiansa mukaisesti entistä enemmän sekä neuvottelu- että kehityshankkeisiin.

Lujabetonin tulos erittäin hyvä

Lujabetonin liikevaihto kasvoi vajaat neljä prosenttia 156 miljoonaan euroon. Lujabetonin tulos oli yhtiön itsensä mukaan erittäin hyvä.

Viime vuosi oli Lujabetonille merkittävä investointien suhteen. Yhtiö teki vuoden aikana useita merkittäviä investointeja, kuten tehdasinvestoinnin Varkauteen sekä merkittävät laajennukset Kärsämäen ja Prefabmästarna Sverigen tehtaisiin.

Lujabetoni on jatkanut isoja investointeja tänä vuonna. Yhtiö hankki helmikuun alussa Järvenpäästä todella suuren tehdaskiinteistön. Tehtaan toiminta käynnistyy vielä tämän vuoden puolella. Siitä tulee yhtiön uuden Superlaatan tuotannon ykköspaikka ja pääkaupunkiseudun kerrostaloelementtejä valmistava tehdas.

Lujatalo-konserni 2017/2016

  • Liikevaihto milj. euroa 544,7/496,8
  • Liikevoitto % 5,1/5,1
  • Tulos ennen tilinpäätössiirtoja ja veroja milj. euroa 26,8/25,1
  • Omavaraisuusaste % 46,7/43,8
  • Tase milj. euroa 302,3/257,5

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo myi ennätysmäärän gryndiasuntoja – ”Rakentamisen suhdannehuippu on nyt saavutettu””

Vastaa