Talous Työelämä Uutiset Startel 2 kommenttia

Rakennusalalla alkaa ylityökielto torstaina

Rakennusliitto yrittää vauhdittaa alan työehtosopimusneuvotteluita torstaina alkavalla ylityökiellolla.

Alan työehtosopimukset päättyvät huomenna keskiviikkona. Uusia sopimuksia ei ole neuvoteltu eivätkä neuvottelut ole edenneet.

”Me yritämme saada neuvotteluihin vauhtia ensin ylityökiellolla. Pitävä ylityökielto on ensimmäinen keino, jolla nostetaan painetta neuvotteluihin”, Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi ilmoittaa tiedotteessa.

Ylityökiellon aikana Rakennusliiton sopimusaloilla tehdään töitä maanantaista perjantaihin kello 7-16.

Rakennusliitto myöntää ylityökieltoon poikkeuslupia, jos ylityökiellosta aiheutuu hengen tai terveyden vaaraa tai ennalta arvaamattomia huomattavia aineellisia vahinkoja.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

  • Irtoaakohan poikkeuslupia päivystysluonteiseen työmaan olosuhdevalvontaan? Jos letkut jäätyy ja lämmitysvedet tulee sisään, onko kyse huomattavasta aineellisesta vahingosta. Toisaalta, voihan tuon päivystyksen osalla työmaista järjestää rakennusliittoon kuulumattomilla esimiehillä.

    Vastaa
  • P:tä penkkiin vaan, kuten vielä 70-luvulla oli tapana rakennustyömaalla aloittaa päivä; sillä Suomi nousuun. Ei sillä tekniikalla kuitenkaan nousta. Vaikka maan hallitus onkin sieltä p:stä, tarvitaan nyt yhteistyötä.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia