Rakennusalalla alkaa ylityökielto torstaina

Kirjoittaja(t) Startel

Rakennusliitto yrittää vauhdittaa alan työehtosopimusneuvotteluita torstaina alkavalla ylityökiellolla.

Alan työehtosopimukset päättyvät huomenna keskiviikkona. Uusia sopimuksia ei ole neuvoteltu eivätkä neuvottelut ole edenneet.

”Me yritämme saada neuvotteluihin vauhtia ensin ylityökiellolla. Pitävä ylityökielto on ensimmäinen keino, jolla nostetaan painetta neuvotteluihin”, Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi ilmoittaa tiedotteessa.

Ylityökiellon aikana Rakennusliiton sopimusaloilla tehdään töitä maanantaista perjantaihin kello 7-16.

Rakennusliitto myöntää ylityökieltoon poikkeuslupia, jos ylityökiellosta aiheutuu hengen tai terveyden vaaraa tai ennalta arvaamattomia huomattavia aineellisia vahinkoja.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rakennusalalla alkaa ylityökielto torstaina”

  1. Irtoaakohan poikkeuslupia päivystysluonteiseen työmaan olosuhdevalvontaan? Jos letkut jäätyy ja lämmitysvedet tulee sisään, onko kyse huomattavasta aineellisesta vahingosta. Toisaalta, voihan tuon päivystyksen osalla työmaista järjestää rakennusliittoon kuulumattomilla esimiehillä.

  2. P:tä penkkiin vaan, kuten vielä 70-luvulla oli tapana rakennustyömaalla aloittaa päivä; sillä Suomi nousuun. Ei sillä tekniikalla kuitenkaan nousta. Vaikka maan hallitus onkin sieltä p:stä, tarvitaan nyt yhteistyötä.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi