Kokeile kuukausi maksutta

Kaivinkoneen koura kahmaisee isot jätteet, robotti hoitaa loput

Robotti tunnustelee, mistä rakennusjätteestä on kyse. Sitten koura heittää jätteenpalan sille kuuluvaan paikkaan.

Robotti lajittelee rakennusjätteitä Remeon käsittelylaitoksella Helsingin Viikissä. Kuva Liisa Takala.

Remeo oy:n rakennusjätteiden vastaanottopisteessä Helsingin Viikissä robottilinjaston tehtävänä on lajitella ne 20 prosenttia rakennusjätteistä, jotka ovat jäljellä karkean esilajittelun ja seulonnan jälkeen.

"Tällä hetkellä rakennusjätettä syntyy paljon, kun rakentamisen volyymi on niin suuri. Se tuo oman haasteensa. Jätettä viedään jo Viroon. Rakennusala voisi nyt ottaa loikan, jossa materiaalien talteenotto tehostuisi ja ne saataisiin osaksi kiertotaloutta", Remeon Etelä-Suomen logistiikasta ja laitostoiminnasta vastaava aluejohtaja Kimmo Käenmäki sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaivinkoneen koura kahmaisee isot jätteet, robotti hoitaa loput”

Viimeisimmät näkökulmat