Vuoden 2018 nuori LVI-suunnittelija on valittu

Suomen LVI-liitto Sulvi on valinnut vuoden nuoreksi LVI-suunnittelijaksi Granlundin ryhmäpäällikön.

Juho Lepistö. Kuva: Johanna Aatsalo

Palkintolautakunnan mukaan Juho Lepistön, 27,  valinnan taustalla on hänen esimerkillinen urakehityksensä asentajan töistä LVI-alan diplomi-insinööriksi sekä aktiivinen osallistuminen alan kehityshankkeisiin.

Lepistö on syventänyt LVI-insinöörin tutkinnosta saamaansa osaamista Aalto-yliopistossa, josta hän valmistui energia- ja LVI-tekniikan diplomi-insinööriksi viime syksynä.

Hänellä on käytännön kokemusta myös asennustyöstä, sillä hän aloitti työt LVI-asentajana opintojen ohessa vuonna 2012.

Lepistön mukaan hänen vahvinta osaamistaan on asiakastyö ja ryhmätyötaidot. Viime vuonna valmistuneen diplomityönsä ja tällä hetkellä käynnissä olevan projektin myötä hän on kartuttanut osaamistaan suunnitteluprojektien hallintaan ja -johtamiseen liittyen.

Tänä keväänä Lepistö on mukana järjestämässä sisäistä koulutusta Granlundin projektipäälliköille liittyen uusien toimintamallien hankkeisiin. Hän on myös mukana Aalto yliopiston vetämässä Visio 2030 -hankkeessa, jonka tavoitteena on luoda rakennusalan visio vuodelle 2030 ja kehittää alan toimintatapoja.

”Talotekniikan rooli rakennushankkeissa on kasvanut ja LVI-suunnittelijan vaikutus lopulliseen rakennukseen onkin todellisuudessa jo melko suuri. Toisaalta, loppukäyttäjän näkökulmasta voidaan ajatella LVI-suunnittelijan onnistuneen parhaiten silloin, kun sitä ei edes huomaa. Eli kun tilat ovat viihtyisät sekä terveelliset, ja energialaskutkin ovat pieniä”, Lepistö kertoo.

Lepistö on ollut mukana esimerkiksi YIT:n jättihanke Triplan LVI-suunnittelussa.

Vuoden nuoren LVI-suunnittelijan valitsivat Suomen LVI-liitto Sulvin toiminnanjohtaja Tiina Strand, SKOL ry:n kehityspäällikkö Matti Kiiskinen ja Talotekniikka-lehden päätoimittaja Heikki Heikkonen.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuoden 2018 nuori LVI-suunnittelija on valittu”

Vastaa