Kokeile kuukausi maksutta

Finavia käynnistää peruskorjauksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Tiedotteen mukaan kolmevuotinen korjausurakka tehdään Helsinki-Vantaan asematasolla.

Helsinki-Vantaa ilmakuvassa. Kuva: Finavia

Remontti kohdistuu lentokoneiden pysäköintipaikkojen uusimiseen, rullaustieyhteyksien parantamiseen ja jäänpoistotoiminnan kapasiteetin lisäämiseen.

Osa investoinnista käytetään energiantehokkuuden parantamiseen.

”Investoimme asematason peruskorjaukseen 32 miljoonaa euroa. Summa vastaa kolmea kiitotien peruskorjausta, joten kyse on mittavasta remontista. Työ tehdään vaiheittain kolmena peräkkäisenä kesänä, jotta siitä aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa lentoliikenteelle ja matkustajille”, Finavian tekninen johtaja Henri Hansson sanoo tiedotteessa.

Peruskorjauksen tavoitteena on varmistaa lentokoneiden turvallinen rullaus ja paikoitus sekä lisätä lentoliikenteen kapasiteettia ja tehokkuutta. Asematason infrastruktuuri saadaan tuotua nykypäivään, minkä ansiosta Finavia pystyy vähentämään lentoliikenteen ympäristövaikutuksia entisestään.

Työmaa on kooltaan 120 000 neliömetriä, mikä vastaa noin 17 jalkapallokenttää. Kolmivuotinen urakka tehdään vuosina 2018, 2019 ja 2020. Työt alkavat huhtikuun alussa ja kestävät lokakuulle.

”Ei mikä tahansa parkkipaikka”

”Lentokoneiden seisontapaikat eivät ole mitä tahansa pysäköintipaikkoja. Yhden paikan tekeminen maksaa noin miljoona euroa. Asemataso 1:n peruskorjauksessa uusimme tällä kertaa 13 konepaikkaa. Ne tehdään betonilaatoille ja saadaan näin kestämään nykyisten konetyyppien kuormitusta”, Hansson mainitsee.

Peruskorjauksen yhteydessä osa nykyisistä seisontapaikoista varustetaan järeillä rakenteilla, joilla on mahdollista tehdä jäänesto- ja poistokäsittelyjä. Paikat viemäröidään ja näin varmistetaan, ettei lentokoneiden jäänestoon ja -poistoon tarkoitettua glykolia pääse maaperään. Finavian mukaan lisäkapasiteetti sujuvoittaa ja nopeuttaa talvikauden lentoliikennettä.

Rullaustieyhteyksien parantamisen lisäksi yksi rullausteistä muutetaan laajarunkokelpoiseksi, mikä sekin sujuvoittaa lentokoneiden rullauksia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Finavia käynnistää peruskorjauksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla”

  1. Ei kannata hakea,vieraita yli 3 m korkealla autolla ei löydy yhtään laillista paikkaa ottaa kyytiin ja neuvotaan kaistalle josta joutuu peruuttamaan vasten liikennettä kun ei ole mahdollista muuten päästä. Järjestelyt aivan alaarvoiset ei uskoisi lentokentäsi ollenkaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat