Kokeile kuukausi maksutta

Granlund jakaa henkilöstölle yli 4 miljoonaa tulospalkkioina

Yhtiön mukaan kasvu ylitti tavoitteet viime vuonna.

 

Yhtiön mukaan kasvu ylitti tavoitteet viime vuonna.  

Talotekniikkasuunnitteluun, konsultointiin ja ohjelmistoihin keskittyvä Granlund-konserni ylitti kasvutavoitteensa vuonna 2017. Yhtiön mukaan se etenee kohti vuoden 2020 tavoitetta eli 100 miljoonan euron vuosiliikevaihtoa.

Viime vuonna Granlund-konsernin liikevaihto kasvoi 15,4 prosenttia ja oli noin 71 miljoonaa euroa. Konsernin liikevoitto oli nousi 8,3 miljoonaa edeltävän vuoden 7,1 miljoonasta. Yhtiö panosti innovaatiotoimintaan 4,4 miljoonaa euroa eli noin 6 prosenttia liikevaihdosta.

Granlund toimii 20 paikkakunnalla Suomessa, ja ulkomaan toimipisteet ovat Shanghaissa, Dubaissa, Malmössa ja Sheffieldissa. Henkilöstömäärä kasvoi 102:lla ja oli vuoden lopussa 808 henkeä.

Koko Granlundin henkilöstö on mukana tulospalkkiojärjestelmässä ja palkkioita maksetaan yhteensä 4,1 miljoonaa euroa.

”Asiantuntijat tekevät Granlundin ja haluamme vuosittain palkita koko jengimme hienosta tuloksesta”, toimitusjohtaja Pekka Metsi sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa vuosi 2017 oli rakennus- ja kiinteistöalan toimijoille ylipäätään erittäin hyvä.

”Allianssimallien variaatiot ja yhteistoiminnalliset projektinjohtourakat kasvattivat markkinaosuuttaan, ja digitaalisuus on tullut vahvasti alalle. Vuoden pääteemoja olivat tietojen avoimuus, tietomallien laaja hyödyntäminen ja tekoäly.”

Granlund on oman ilmoituksensa mukaan talotekniikassa edelleen markkinajohtaja ja suurten rakennushankkeiden osuus tilauskannasta on suurempi kuin koskaan yhtiön historiassa. Pääkaupunkiseudulla ovat käynnissä muun muassa YIT:n Tripla, Länsimetro ja Helsinki-Vantaan kehityshanke sekä valtakunnallisesti useita sairaalahankkeita, kuten Uusi Lastensairaala, HUS:n Siltasairaala, Vaasan keskussairaala ja KYS:n Uusi Sydän.

Konsultoinnissa tilauskanta kasvoi edellisvuodesta 15 prosenttia. Erityisesti energia- ja kiinteistökonsultoinnin palveluille sekä työpajatoiminnalle oli kysyntää, ja kiinnostus hyvinvointipalveluihin kasvoi. Ohjelmistopuolella Granlund Managerin markkinaosuus toimitilakiinteistöissä on yhtiön mukaan noin 40 prosenttia.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Granlund jakaa henkilöstölle yli 4 miljoonaa tulospalkkioina”

 1. Juuri näin, lisää tällaisia uutisia. Tämä on lupausten mukaista ’henkilöstö on tärkein voimavaramme’ toimintaa eikä pelkkää julistusta. Tekee muuten komeat 5000 e per nuppi.
  Toimitusjohtajat ja hallitukset: miksei tällä tavalla kasvateta firman arvoa kautta linjan ?

 2. Eikö ns. 13. kuukauden palkka ole aika tavallinen bonus monissa yhtiöissä? Jos olisi jakanut koko tuloksen työntekijöille, se olisi uutinen!

  1. Kyllä tämä oli uutinen, nykyisin boonukset on keskitetty toimitusjohtajan korottamiseen palkkakuopasta ja tässä mennään valtavirtaa vastaan

 3. Hieno homma, verottaja ja vakuutusyhtiöt saa taas 3000€ ja työntekijä loput 2000€.

  1. On tuo jo hyvin kun vertaa rambollin muutamaan sataseen.

   1. Tai YIT:n nollaan euroon viiden vuoden aikana…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat