Kokeile kuukausi maksutta

Kantasairaalan kehitysvaihe käynnistyy Hämeenlinnassa

Kantasairaala-hankkeen kehitysvaiheen sopimus on allekirjoitettu Hämeenlinnassa.

Kantasairaalan havainnekuva. Kuva: Skanska

Skanska, Sweco, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri sekä arkkitehtisuunnittelusta vastaava Team Integrated ovat allekirjoittaneet sopimuksen. Team Integrated -työyhteenliittymän muodostavat helsinkiläiset arkkitehtitoimistot AW2-Arkkitehdit ja Harris-Kjisik sekä rotterdamilainen de Jong Gortemaker Algra.

Tiedotteen mukaan Kantasairaalan hankkeen kehitysvaiheen on tarkoitus kestää vuoden 2019 loppupuolelle, jolloin toteutusvaiheesta tehdään erillinen päätös. Uuden keskussairaalan rakentaminen alkaisi arviolta vuonna 2020.

Hankkeen valmistumis- ja käyttöönottoaikataulut täsmentyvät kehitysvaiheen aikana.

”Allianssimalli on osoittanut toimivuutensa vaativissa rakennus- ja infrastruktuurihankkeissa”, Kantasairaala-hankkeen projektipäällikkö Eeva Rikkilä-Kettunen toteaa.

”Kehitysvaiheessa suunnittelemme siis yhdessä, miten parhaiten päästään asetettuihin tavoitteisiin. Kehitysvaiheen aikana huomioimme myös asiakasnäkökulman, eli otamme työryhmiin mukaan asiakkaiden ja potilasjärjestöjen edustajia sekä lapsia”, Rikkilä-Kettunen jatkaa.

Neuvotteluissa oli kolme ryhmittymää

Tiedotteen mukaan Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päätti helmikuussa valita Skanskan ja Swecon muodostaman Hämeen Sydän -ryhmittymän kumppanikseen allianssimallilla toteutettavaan hankkeeseen, jossa Hämeenlinnaan suunnitellaan ja rakennetaan uusi keskussairaala.

”Neuvottelumenettelyvaiheessa oli mukana kolme ryhmittymää. Huolellisessa tarjousten vertailussa ja laajasti henkilöstöämme osallistaneessa prosessissa voittajaksi selvisi Hämeen Sydän. Olemme iloisia kumppanista, jonka kanssa tavoittelemme uuden keskussairaalan parempaa toiminnallisuutta, tuottavuutta ja kustannusten hallintaa”, sanoo Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen.

 

Hämeenlinnassa Ahveniston alueella sijaitseva nykyinen keskussairaalakokonaisuus on suurimmaksi osaksi rakennettu 1970-luvun lopussa ja on tullut käyttöikänsä päähän. Allianssihankkeen tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa nykyajan tarpeisiin vastaava keskussairaala.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin valtuusto päätti kokouksessaan 20.3., että uudisrakennus tullaan sijoittamaan Ahvenistontien varteen sairaalan nykyiselle tontille.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kantasairaalan kehitysvaihe käynnistyy Hämeenlinnassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat