Rakennustuote Talous Uutiset Rakennuslehti 2 kommenttia

Peikon Pietarin tehtaan toiminta käynnistyi

Peikko Group on avannut uusimman tehtaansa Pietariin Venäjällä.

Peikon uusi Pietarin tehdas on avattu. Kuva: Peikko

Tiedotteen mukaan uuden tehtaan tuotanto- ja logistiikkatilat käsittävät 9 000 neliötä.

Tehtaalla valmistetaan betonirakentamisen liitososia, Deltabeam-liittopalkkeja ja tuulivoimalaperustuskomponentteja.

Peikko perusti Venäjälle oman tytäryhtiön OOO Peikon vuonna 2006, jolloin Pietariin avattiin myyntitoimisto.

Vuonna 2010 Pietarissa käynnistettiin pienimuotoinen tuotantotoiminta. Peikon mukaan uusi tehdas mahdollistaa Venäjän tuotevalikoiman merkittävän laajentamisen sekä Deltabeam-liittopalkkien ja tuulivoimalaperustuskomponenttien valmistuksen aloittamisen.

”Asiakkaiden laatuvaatimukset kasvavat nopeasti”

Tiedotteen mukaan Peikko on yksi harvoista alansa yrityksistä, jolla on merkittävää tuotantotoimintaa Venäjällä.

”Venäjä on valtava markkina, jossa asiakkaiden laatuvaatimukset kasvavat nopeasti. Peikon paikallisesti valmistetut ja modernit tekniset ratkaisut tarjoavat uusia mahdollisuuksia tehostaa venäläisen rakennusteollisuuden toimintaa. Me Peikolla näemme suurta kasvupotentiaalia Venäjän, Valkovenäjän ja Kazakstanin tulliliiton alueella”, Peikko Groupin toimitusjohtaja Topi Paananen kertoo.

Virallinen avajaistilaisuus pidettiin 18.4. ja tehtaan avasivat Suomen Pietarin pääkonsuli Anne Lammila ja Pietarin kaupungin innovaatio- ja teollisuuspolitiikan valiokunnan varapuheenjohtaja Fedorova Elena Vladimirovna.

Keskustelu artikkelista: 2 kommenttia

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia