Vantaa sai vain yhden tarjouksen lisätilasta – hankkii kiireellä kuusi pikapäiväkotia

Viime syksynä osa-aikaisessa päivähoidossa oli 1 600 lasta, joista valtaosalle perheet hakevat kokoaikaista paikkaa.

Vantaa on vuokraamassa kuusi paviljonkipäiväkotia ensi syksyä varten. Simonkallion päiväkodissa pelattiin Afrikan tähteä viime syksynä. Kuva: Mikko Suutarinen / HS

Vantaan suunnitelma hankkia pikaisesti lisää päiväkotitiloja ensi syksyä varten ei onnistu täydellisesti. Kaupungin tarjouspyyntöön tuli vain yksi vastaus eikä sen mukaan kahta päiväkotia saada käyttöön ennen lokakuun loppua.

Vantaa hankkii yhteensä kuusi paviljonkia vuokrakäyttöön. Vantaa joutui nopeuttamaan päiväkotihankintoja, koska valtuusto teki viime syksynä päätöksen varhaiskasvatuksen rajausten purkamisesta ensi elokuun alussa.

Ainoan tilatarjouksen jätti Parmaco oy. Tarjouksen mukaiset vuokrakulut ovat lähes 5,5 miljoonaa euroa vuodessa. Summa tarkentuu kevään aikana.

Kouluista tila-apua tarvittaessa

Sivistystoimen apulaiskaupunginjohtaja Elina Lehto-Häggrothin mukaan kaikille päivähoitopaikkaa tarvitseville lapsille hoitopaikka järjestyy. Uudet tilat otetaan käyttöön kolmessa vaiheessa, ja joustotilaa on luvassa lähipäiväkodeista sekä kouluista.

Ensi syksynä kaikki lapset voivat vanhempien niin halutessa olla päiväkodissa täyttä päivää, kun nyt oikeutta on rajattu kahteenkymmeneen tuntiin viikossa niillä lapsilla, joiden toinen tai molemmat vanhemmat ovat kotona.

Rajaus otettiin käyttöön vuoden 2016 elokuussa. Vantaa oli isoista kaupungeista ainoa, joka otti maan hallituksen esittämän rajauksen käyttöön.

Päiväkodit kuudelle alueelle

Paviljonkipäiväkotien on määrä nousta Hakunilaan, Rajakylään, Tikkurilaan, Kuninkaalaan, Pakkalaan ja Myyrmäkeen. Kuuteen paviljonkipäiväkotiin tulee noin 500 hoitopaikkaa.

Tikkurilan ja Hakunilan pikapäiväkodeista on jouduttu neuvottelemaan erikseen, koska tarjous ei vastannut tarjouspyyntöä. Tikkurilaan tarjottu paviljonkipäiväkoti oli ylittämässä tontin rajat. Hakunilaan tarjottu päiväkoti olisi ollut tarjouspyyntöä isompi.

Kuninkaalan päiväkoti otetaan käyttöön elokuun puolivälissä, Pakkalan päiväkoti syyskuun lopussa, Hakunilan päiväkoti lokakuun puolivälissä ja Myyrmäen Vaskivuoren päiväkoti lokakuun lopussa.

Vantaa kouluttaa kevään aikana lisää henkilökuntaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vantaa sai vain yhden tarjouksen lisätilasta – hankkii kiireellä kuusi pikapäiväkotia”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat