Liikennevirasto ilmoitti viime viikolla, että Oulujoen ylittävät moottoritien sillat on uusittava.

Yle: Tietokatko maksoi 15 miljoonaa – moottoritien remontissa kukaan ei huomioinut uusia painorajoituksia

Liikennevirasto ilmoitti viime viikolla, että Oulujoen ylittävät moottoritien sillat on uusittava.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Ylen uutisen mukaan vanhojen siltojen korvaaminen uusilla tuli tientekijöille yllätyksenä. Tähän saakka ajatuksena on ollut parantaa Nelostien liikenteen sujuvuutta ottamalla nykyiset kevyen liikenteen väylät autojen käyttöön ja rakentaa kevyelle liikenteelle oma erillinen silta. Lisäksi uudet sillat maksavat 15 miljoonaa euroa, mihin ei toistaiseksi ole varattu määrärahoja.

Siltoja on remontoitu viimeksi vuosina 2005 ja 2006, jolloin asia näytti olevan kunnossa. Vuonna 2013 Suomessa nostettiin ajoneuvojen kokonaispainojen rajoitus 60 tonnista 76 tonniin, mitä ei Nelostien siltasuunnitelmissa otettu huomioon. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen ylijohtaja Matti Räinä myöntää, ettei tieto ole kulkenut hallitusti noin kymmenen vuotta kestäneen suururakan valmistellussa.

Otsikkoa muokattu klo 13.19.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Tietokatko maksoi 15 miljoonaa – moottoritien remontissa kukaan ei huomioinut uusia painorajoituksia”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi