Kokeile kuukausi maksutta

Skanska sai liikuntahankkeen Lappeenrannasta

Lappeenrannan urheilutalon peruskorjaus alkaa kesäkuussa.

Lappeenrannan urheilutalolla pelataan esimerkiksi koripallon SM-sarjaotteluita. Tiloissa on myös esimerkiksi yleisurheilijoiden sisäharjoittelutilat. Kuva: Lappeenrannan kaupunki

Vuonna 1982 valmistuneesta Lappeenrannan urheilutalosta saneerataan keilahallin ja urheilutalon osat. Samalla laajennetaan voimistelusalin ja palloiluhallin varastoja yhteensä noin 450 neliöllä.

Keilahallin ja urheilutalon kaikki sisätilat, tekniikka, valaistus ja ilmanvaihto uudistetaan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Voimistelusali ja palloiluhallin sisääntuloaula laajenevat nykyisestään, kun lisätiloja saadaan käyttöön laajennusosilla. Uusien julkisivupinnoitteiden myötä urheilutalo saa myös ulkopuolelta uuden ilmeen.

”Perusparannushankkeissa kokemuksen merkitys korostuu. Siksi tässäkin hankkeessa on kokenut vastaava työnjohtaja, jolla on keskeinen rooli yhteistoiminnan varmistamisessa työmaalla. On hienoa olla mukana hankkeessa, jolla parannetaan merkittävästi Lappeenrannan asukkaiden liikuntamahdollisuuksia”, toteaa yksikönjohtaja Jarkko Koskipalo Skanskasta

Kaupungin tavoitteiden mukaisesti urheilutalon energialuokka pyritään peruskorjauksen yhteydessä tehostamaan luokkaan B. Merkittäviä energiasäästöjä saadaan esimerkiksi katolle asennettavilla aurinkoenergiapaneeleilla. Niitä asennetaan yhteensä yli 600 neliötä ja ne tuottavat osan talon tarvitsemasta energiasta.

Hanke tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen korjausvaihe alkaa kesäkuun alussa 2018 ja pitää sisällään keilahallin, voimistelusalin, lajiharjoittelusalien ja toimistotilojen saneerauksen. Toisessa vaiheessa uusitaan yleisurheilutila, palloiluhalli oheistiloineen sekä sisäampumarata.

Ensimmäisen korjausvaihe valmistuu huhtikuun lopulla 2019 ja toisen vaiheen tilat joulukuun alussa 2019.

Osa urheilutalon lajitiloista muuttaa peruskorjauksen ajaksi väistötiloihin liikekeskus Family Centeriin. Mahdollisimman monelle lajille pyritään perusparannuksen ajaksi löytämään väliaikaiset harrastetilat.

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska sai liikuntahankkeen Lappeenrannasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat