Kokeile kuukausi maksutta

Tilastokeskus: Asuntojen hinnat nousivat hieman keväällä

Edelliskevääseen verrattuna asuntojen hinnat pysyivät keskimäärin ennallaan, mutta hintaero kasvoi Helsingin seudun ja muun maan välillä.

Edelliskevääseen verrattuna asuntojen hinnat pysyivät keskimäärin ennallaan, mutta hintaero kasvoi Helsingin seudun ja muun maan välillä.

Tilastokeskus julkisti tiistaina tietoja asuntojen hintakehityksestä keväällä. Hinnat nousivat hieman maalis–huhtikuussa, mutta pysyivät viime vuoteen verrattuna liki ennallaan, kun otetaan koko maa huomioon.

Ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat koko maassa nousivat 0,9 prosenttia maaliskuusta huhtikuuhun.

Pääkaupunkiseudulla nousu oli suurempi kuin muualla maassa. Pääkaupunkiseudulla hinnat kohosivat 1,3 prosenttia ja muualla maassa 0,6 prosenttia.

Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna asuntojen hinnat pysyivät koko maassa lähes ennallaan, kun ne lasketaan keskimäärin. Ero pääkaupunkiseudun ja muun maan välillä on kuitenkin suuri.

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 3,2 prosenttia, kun taas muualla maassa ne laskivat 3,2 prosenttia edellisvuodesta.

Tämän vuoden huhtikuussa vanhan osakehuoneiston neliö maksoi Suomessa keskimäärin 2 084 euroa. Pääkaupunkiseudulla neliöhinta oli 3 602 euroa ja muualla Suomessa 1 628 euroa.

Noin puolet kaupoista mukana

Tilastossa on mukana tuoreimmalta kuukaudelta noin puolet kaikista kaupoista.

Tilastokeskus muistuttaa, että kuukausitiedot tarkentuvat seuraavien kuukausien aikana. Vuoden lopulliset tiedot julkaistaan seuraavan vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen julkaisun yhteydessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tilastokeskus: Asuntojen hinnat nousivat hieman keväällä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat