Töölön sairaalan vanha osa on suojeltu, mutta se on mahdollista remontoida asunnoiksi ja liikehuoneistoiksi. Ambulanssi Töölön sairaalan edessä helmikuussa 2016. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Töölön sairaala myydään 64 miljoonalla eurolla – Hus myy sairaalan jo ennen kuin muuttaa sieltä pois

Kirjoittaja(t) Maija Aalto / HS

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) aikoo luopua Töölön sairaalan omistuksesta jo ennen kuin Siltasairaala valmistuu Meilahteen.

Husin hallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan osaltaan aiesopimuksen sairaalarakennusten myynnistä. Asiasta päättää varsinaisesti sairaanhoitopiirin valtuusto kesäkuussa.

Ostaja olisi eläkevakuutusyhtiö Veritas 64 miljoonan euron hintaan. Hus pysyisi tiloissa vuokralla, kunnes Töölön sairaalasta muutettaisiin uuteen Siltasairaalaan Meilahdesta.

Siltasairaala on sairaanhoitopiirin kaikkien aikojen kallein sairaalainvestointi, jossa keskitytään etenkin syöpä- ja traumapotilaisiin. Hus keskittää muutenkin toimintojaan tulevaisuudessa, ja Meilahti on suunnitelmissa erityisen tärkeä.

Huonokuntoista Töölön sairaalaa ei siis pian enää tarvita sairaalana.

Sairaalan vanha osa on suojeltu, mutta se on mahdollista remontoida asunnoiksi ja liikehuoneistoiksi.

Uudempi osa sairaalaa sen sijaan olisi tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle korkeita asuintaloja.

Helsingin kaupunki valmistelee alueelle tämän sallivaa kaavamuutosta. Husin sopimuksessa luvataan kauppahinnan alenevan, jos poliitikot eivät hyväksy asemakaavan muutosta esitetyssä muodossa

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Töölön sairaala myydään 64 miljoonalla eurolla – Hus myy sairaalan jo ennen kuin muuttaa sieltä pois”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi