Asuntojen hintakehitys kulkee Suomessa nyt voimakkaasti eri suuntiin

Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat toukokuussa 3,5 prosenttia viime vuodesta. Muualla maassa laskua tuli 1,7 prosenttia.

Vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat nousivat 0,2 prosenttia huhtikuusta toukokuuhun, kertovat Tilastokeskuksen ennakkotiedot.

Hintoja nosti käytännössä pääkaupunkiseutu, missä hinnat nousivat 0,6 prosenttia. Muualla maassa ne laskivat 0,2 prosenttia.

Viime vuodesta hinnat nousivat toukokuussa koko maassa 0,8 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat toukokuussa 3,5 prosenttia viime vuodesta, kun taas muualla maassa ne laskivat 1,7 prosenttia.

Osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli toukokuussa 2 125 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 677 euroa ja muualla Suomessa 1 659 euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Asuntojen hintakehitys kulkee Suomessa nyt voimakkaasti eri suuntiin”

  1. Rakentaminen ei maksa sen enempää kuin muuallakaan Suomessa! Päin vastoin, koska etäisyydet on lyhyitä esim- materiaalien kuljetukseen! Tontit on pääasiassa vuokratontteja! Niistä on pula ja se nostaa hintaa! Tulee se 1-lisä asumiseen tänne Uudellemaalle! Sijoittajille hyvä bisnes! Vuokraa voi pyytää sen mukaan! Ihmiset tulisi saada asumaan muualle päin Suomea! Silloin ei paine olisi niin kova pääkaupunkiseudulla! Työpaikat ei tulisi olla keskittynyt tänne Uudellemaalle! Siellä missä on toimeentulo, siellä on ihmiset! Tontit on todellakin halpoja muualla päin Suomea verrattuna pääkaupunkiseutuun!

    1. Vähempikin huutomerkkien käyttö riittänee… @Katariina Viitala

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat