Kokeile kuukausi maksutta

Isännöitsijä jätti sähkölaskut maksamatta Vantaalla – Koko kerrostalo kärvisteli ilman ilmastointia pahimmilla helteillä

Sähkölasku oli maksamatta myös kahdessa muussa kiinteistössä Vantaalla.

Sähkölasku oli maksamatta myös kahdessa muussa kiinteistössä Vantaalla.

Kerrostalon sähköt katkesivat yli vuorokaudeksi viime viikon maanantaina Vantaan Asolassa, kun isännöitsijä ei ollut maksanut sähkölaskuja. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Talon 42 asunnosta katkesi ilmastointi eivätkä talon hissit toimineet. Ilta-Sanomien mukaan talossa asuu paljon liikuntaesteisiä ihmisiä.

Tulikuumissa asunnoissa kärvisteleville asukkaille tiedotettiin ensin viasta kiinteistösähköissä. Sähköongelmia oli myös kahdessa muussa kiinteistössä Vantaalla.

Asukkaat saivat kuitenkin selville maksamattomat sähkölaskut.

Miten ihmeessä näin pääsi käymään?

”Sekaannus laskutuksessa, jonka johdosta laskut eivät olleet koskaan tulleet isännöitsijälle asti”, kertoo talon isännöinnistä vastaavan Colliers isännöinti oy:n kiinteistöpäällikkö Pekka Pirinen.

”Todella harvinainen poikkeustilanne”

Sähköt ehtivät olla poissa hieman yli vuorokauden verran. Sinä aikana kiinteistön hissit, porraskäytävien valot ja ilmastointi olivat poissa päältä. Asukkaiden huoneistosähköissä ei ollut katkoa ja esimerkiksi kodinkoneet toimivat normaalisti katkon aikana.

Colliersin isännöimän kerrostalon omistaa eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Pirinen kertoo, että talon asukkaita tullaan vastaan korvauksella. Siitä minkä suuruisella ja milloin hänellä ei ole tietoa.

Voiko vastaavanlaista tapahtua uudelleen?

”Pyrimme tekemään parhaamme, ettei tällaista tapahtuisi uudelleen. Tämä oli todella harvinainen poikkeustilanne”, toteaa Pirinen.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Isännöitsijä jätti sähkölaskut maksamatta Vantaalla – Koko kerrostalo kärvisteli ilman ilmastointia pahimmilla helteillä”

  1. Tällaisten tapausten varalta on saatava lainsäädäntö kuntoon. Säskönjakeluyhtiöille on määrättävä ilmoitusvelvollisuus asukkaille, jos katkaisu koskee kiinteistöä jossa on useita asuntoja. Sellaisiin kohteisiin, joissa on vammaisia ja liikuntarajoitteisia on laissa määrättävä jatkuva päivystys paikalle, jos kiinteistön sähköt tai lämpö joudutaan katkaisemaan. Tällaiset seikat ja toimintaohjeet tulisi määrätä pakollisiksi kirjata palo- ja pelastussuunnitelmaan. Palo- ja pelastussuunnitelman ylläpidon laiminlyönnistä tulisi määrätä kunnolliset sanktiot ja jopa toimintakielto isännöitsijälle.

  2. Aso-asunnoissa tuskin on ilmastointia oli sitten sähköä tai ei 😉

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat