Kokeile kuukausi maksutta

Kerrankin näin päin: Helsingin ratapiharemontti oli roimasti ennakoitua halvempi

Helsingin ratapihan parannustyöt ovat saatu tältä kesältä päätökseen.

Viime kesänä valmistuivat Helsingin ratapihan läntiset ja itäiset raiteet. Kuva: Kaisa Rautaheimo

Junaliikenteen poikkeusjärjestelyt päättyivät sunnuntaiaamuna viiden aikaan aamulla.

Ratapihan parannushankkeen kustannusarviota on laskettu viidellä miljoonalla eurolla.

Projektipäällikkö Pekka Rautojan mukaan kustannukset laskivat, koska hankkeen huolelliseen suunnitteluun oli tarpeeksi aikaa. Urakoitsijalle pystyttiin tarkasti kertomaan projektin vaiheista. Se helpotti remontin toteutusta.

”Helsingin ja Pasilan välisen junaliikenteen poikkeusjärjestelyt auttoivat myös asiaa. Saimme rakennettua tehokkaasti ilman pelkkiä yö- ja viikonlopputöitä”, Rautoja kertoo.

Lähijunaliikenteen myllerrys alkoi kesäkuussa. Poikkeusjärjestelyjen aikana osa lähijunista ei kulkenut ollenkaan Pasilan ja Helsingin rautatieaseman välillä.

”Olihan siitä haittaa ihmisille eikä voi kun pahoitella”, Rautoja sanoo.

Parannushanke valmistuu kahden vuoden kuluttua

Ratatöiden valmistuminen tarkoittaa Helsingin ja Pasilan välisen junaliikenteen normalisoitumista. Pasilan asemarakennuksen ja aseman lisäraiteen rakentaminen sen sijaan jatkuu, mutta työt eivät aiheuta muutoksia matkustajaliikenteessä.

Liikenneviraston mukaan ratapihan parannustöitä jatketaan ensi keväänä maan sulettua. Tänä kesänä valmistuivat ratapihan läntiset ja itäiset raiteet.

Ensi kesänä tarkoituksena on jatkaa keskimmäisten raiteiden parissa. Työt on tarkoitus toteuttaa pienemmissä osissa, jotta junaliikenteelle aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa.

Kokonaisuudessaan Helsingin ratapihan parannushankkeen on tarkoitus valmistua kahden vuoden kuluttua. Suunnitelmien mukaan Pasilan asemarakennus sekä lisäraide ovat käytössä vuonna 2020.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kerrankin näin päin: Helsingin ratapiharemontti oli roimasti ennakoitua halvempi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat