Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat valoisat

Kuluttajien luottamus talouteen laski hieman elokuussa mutta on yhä vankalla tasolla, ilmenee Tilastokeskuksen kuluttajabarometrista.

Kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 21,5, kun se oli heinäkuussa 22,0 ja kesäkuussa 23,0. Viime vuoden elokuussa luottamusindikaattori sai arvon 23,5. Indikaattorin pitkän ajan keskiarvo on 12,6.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin 1.–17. elokuuta 1138 Suomessa asuvaa henkilöä.

Asunnonostoaikeet samalla tasolla kuin heinäkuussa

Kuluttajien asunnonostoaikeet säilyivät kutakuinkin samalla tasolla kuin heinäkuussa. Kotitalouksista 7,7 prosenttia ilmoittaa nyt suunnittelevansa uuden asunnon ostoa 12 kuukauden sisällä. Asunnon ostoa kaavailevien kotitalouksien osuus oli kuukausi sitten 7,8 prosenttia ja vuosi sitten elokuussa 8,2 prosenttia.

Tilastokeskus kuvaa asunnonostoaikeita valoisiksi. Tämä näkymä on saatu siten, että saldoluvun poikkeamaa keskiarvosta on verrattu keskihajontaan. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin keskiarvolukema on 7,0.

Kuluttajien asunnon peruskorjausaikeet nousivat selvästi heinäkuusta. Tuoreen kyselyn vastaajista 18,4 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Kuukautta aiemmin lukema oli 17,0 prosenttia ja vuosi sitten elokuussa 19,2 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet ovat valoisat”

  1. Voisihan tuota harkita ensimmäistä omaa asuntoa, mutta kun tuli tuo 40v mittariin, niin harmittaa,ettei saa ensiasunnon ostajan veroetua enään.
    Meikoista ikärasismia tämäkin.
    Että tuleville kansanedustaja ehdokkaille terveisiä, ottakaa tästä asia ajaakseenne, niin ääneni on tuleva teille.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat