Vaasan keskussairaalan suunnittelu etenee – hanke toteutetaan allianssilla

YIT ja Are ovat allekirjoittaneet sopimuksen Bothnia High 5 -allianssin talotekniikkaurakasta kehitysvaiheen osalta.

YIT ja Are ovat allekirjoittaneet sopimuksen Bothnia High 5 -allianssin talotekniikkaurakasta kehitysvaiheen osalta.

Tiedotteen mukaan kehitysvaihe kestää huhtikuun 2019 loppuun saakka. Toteutusvaiheen sopimuksen laadinta on aloitettu, ja sitä työstetään yhdessä osapuolten välillä.

Yhteistyön aloittaminen talotekniikkaurakoitsijan kanssa on merkittävä askel Bothnia High 5 -allianssille, kertoo allianssin projektipäällikkö Markus Kaustinen YIT:ltä.

”Are osallistuu allianssin viikoittaiseen Big Room -työskentelyyn ja tuo omaa osaamistaan suunnittelun ohjaukseen. Urakoitsijan mukanaolo edesauttaa kustannustehokkaiden toteutusratkaisuiden suunnittelussa. Päällekkäisen työn tekeminen vältetään, kun suunnitelmat voidaan tehdä kerralla valmiiksi.”

Sekä kehitys- että toteutusvaihe huomioiden kyseessä on Aren historian suurin urakka.

”On hienoa päästä kumppaniksi näin merkittävään hankkeeseen jo suunnitteluvaiheessa. Sairaalakiinteistöjen talotekniikka vaatii erityisosaamista, joten sekä valtakunnallisesta että paikallisesta kokemustamme on varmasti hyötyä hankkeen suunnittelussa ja toteutuksessa”, Aren Vaasan aluejohtaja Petri Alapelto sanoo.

Palveluita saman katon alle

Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennus toteutetaan Bothnia High 5 -projektiallianssina, jonka osapuolet ovat Vaasan sairaanhoitopiiri, YIT, Granlund Pohjanmaa, Ramboll Finland, Raami Arkkitehdit ja Arkkitehdit Kontukoski.

Uusi H-rakennus yhdistää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon maakunnallisia ja yksityisiä palveluita. Uusi H-rakennus otetaan käyttöön vuonna 2022, ja sen suunniteltu laajuus on noin 30 000 bruttoneliömetriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vaasan keskussairaalan suunnittelu etenee – hanke toteutetaan allianssilla”

Jätä kommentti