Kauppakeskus Itis myytiin – kauppahinta yli 500 miljoonaa euroa

Kauppa on tarkoitus tehdä joulukuussa.

Kauppakeskus Itis Helsingin Itäkeskuksessa. Kuva: Marko Sorsa

Itäkeskuksen kauppakeskus Itis myydään. Keskuksen kiinteistöt omistanut hollantilainen kiinteistösijoitusyhtiö Wereldhave kertoo päässeensä sopimukseen Itiksen myynnistä yhdysvaltalaispankki Morgan Stanleyn hallinnoiman kiinteistösijoitusrahaston kanssa.

Kauppahinta on 516 miljoonaa euroa. Kauppa on tarkoitus tehdä joulukuussa.

HS kertoi viime maaliskuussa, että Wereldhave etsii kauppakeskukselle uutta omistajaa. HS:n lähteiden mukaan yhtiö oli yrittänyt jo kahdesti myydä Itistä, mutta kauppa oli tyssännyt hintaerimielisyyteen.

Silloin Wereldhavesta kiistettiin myyntisuunnitelman olemassaolo.

”Nyt meillä ei ole mitään myyntiohjelmaa tai -kampanjaa”, Itiksen suomalaisen operointiyhtiön, Wereldhave Finlandin talousjohtaja Anne-Maria Hautala kertoi.

Hautala kuitenkin totesi, että Itis on Wereldhaven kiinteistösalkun kannalta iso yksikkö.

Hautala kertoi keväällä, että Itiksessä niin kävijämäärät kuin kokonaismyyntikin olivat kasvussa. Vuokrausastekin oli noussut viime vuonna yhden prosenttiyksikön.

Kiirettä kauppakeskuksen myyntiin ei siis näiden numeroiden valossa ollut.

Itiksen, entisen Itäkeskuksen, ensimmäinen vaihe valmistui vuonna 1984 ja laajennus 1992. Vuosina 2012–2014 Itäkeskukseen tehtiin merkittävä ilmeenraikastus ja sen konseptia uudistettiin. Tämä sai kävijämäärät nousuun.

Kiinteistösijoittajat arvioivat HS:lle keväällä, ettei Itis ole ostajaehdokkaille helppo kohde. Sen myyntiä ovat hidastaneet korkea hintapyyntö, kiinteistön ikä ja sijoittajien epävarmuus tulevista tuotoista.

Sijoittajien näkemyksen mukaan Itis nähdään sijoittajien silmissä kauppakeskuksena, jossa on vaikea kasvattaa vuokratuottoja.

Itikseen aukeaa marraskuun lopulla yli tuhatpaikkainen Finnkinon elokuvateatteri. Teatterin vetonaulana on ensimmäinen Suomeen avattava IMAX-teatteri.

IMAX-elokuvateatterin tekniikka tuottaa Finnkinon mukaan aikaisempaa paremman, terävämmän ja kirkkaamman kuvan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kauppakeskus Itis myytiin – kauppahinta yli 500 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat