Kokeile kuukausi maksutta

Sähköliitto liittyy lakkorintamaan – torstaina alkamassa kolmen päivän työnseisaus

Hallituksen kaavailemaa irtisanomislakia vastaan suunnatut työtaistelutoimet laajenevat torstaina.

Hallituksen kaavailemaa irtisanomislakia vastaan suunnatut työtaistelutoimet laajenevat torstaina.

Sähköliitto aloittaa torstaina kolmipäiväisen lakon, joka koskee yli 90 yritystä muun muassa mekaanisessa metsäteollisuudessa. Lakko koskee näitä yrityksiä.

Ammattiliitto Pron hallitus puolestaan päätti maanantaina asettaa it-alalle työsaarron, jolla tehostetaan jo aiemmin ilmoitettuja työtaistelutoimia mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa sekä tekstiili- ja muotialalla.

Käytännössä saarto tarkoittaa, että it-alan asiantuntijat ja esimiehet kieltäytyvät työskentelemästä saarron piirissä olevien yritysten kanssa eli näiden yritysten tilaamia töitä ei tehdä.

Lisäksi Pro kieltää it-alalla toimivalta jäsenistöltään työajan ulkopuolella tapahtuvan matkustamisen.

Saarto ja matkustuskielto tulevat voimaan torstaina ja kestävät neljä päivää. Pron mukaan työtaistelutoimien piirissä on noin 10 000 työntekijää.

Sähköliiton ja Pron ilmoittamat toimet ovat osa poliittisia työtaistelutoimia, joilla useat liitot vastustavat hallituksen aikeita helpottaa irtisanomisia alle kymmenen hengen yrityksissä. Työtaistelutoimilla liitot yrittävät saada hallituksen perääntymään aikeistaan.

Sahoilla lakkoillaan

Osa Teollisuusliiton työntekijöistä aikoo olla ensi viikolla lakossa torstaista lauantaihin puoleenyöhön. Lakon piirissä on noin 7  000 työntekijää ja yhteensä noin 90 toimipaikkaa eri yrityksistä. Lakossa on muun muassa sahoja ja vaneritehtaita. Katso tästä lista yrityksistä, joita lakko koskee.

Teollisuusliitto järjestää viikolla 44 vastaavanlaisen kolmen päivän lakon todennäköisesti kemianteollisuudessa ja viikolla 45 metalliteollisuudessa. Myös Teollisuusliiton ylityökielto päättyy.

Pro aloittaa lakon

Ammattiliitto Pro aloittaa torstaina kolmen vuorokauden työnseisauksen erikseen nimetyissä yrityksissä kolmella sopimusalalla.

Työnseisaus koskee toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaisia töitä mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa sekä tekstiili- ja muotialalla.

Samoihin yrityksiin kohdistetaan myös työsaarto. Se alkaa torstaina ja kestää neljä päivää. Pron jäsenet it-alalla kieltäytyvät suorittamasta saarron kohteena olevien yritysten tilaamia töitä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköliitto liittyy lakkorintamaan – torstaina alkamassa kolmen päivän työnseisaus”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat