Neljän yhtiön muodostama yhdysvaltalainen yhteenliittymä Silent Partner Group of Companies suunnittelee rakentavansa Pohjoismaihin kuusi jättikokoista datakeskusta, joista kolme tulisi Suomeen. Asiasta kertoi Tivi lainaten Datacenter Dynamics -julkaisua.

Tivi: Jenkkiyhtiö kaavailee Suomeen kolmea jättimäistä datakeskusta

Neljän yhtiön muodostama yhdysvaltalainen yhteenliittymä Silent Partner Group of Companies suunnittelee rakentavansa Pohjoismaihin kuusi jättikokoista datakeskusta, joista kolme tulisi Suomeen. Asiasta kertoi Tivi lainaten Datacenter Dynamics -julkaisua.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Toteutuessaan Silent Partnerin datakeskukset olisivat Tivin mukaan todella jättikokoisia, sillä kunkin laitoksen kapasiteetin on tarkoitus olla vähintään 250 megawattia, kun esimerkiksi Googlen Haminan datakeskuksen kapasiteetti on yli 100 megawattia ja Telian datakeskuksen Helsingin Pitäjänmäessä 24 megawattia.

Rakennuslehti on kirjoittanut saksalaisen jättimäisen konesaliyhtiö Hetznerin investoinneista Suomeen. Saksalaisyhtiö avasi Tuusulan konesalipuiston ensimmäisen konesalin elokuussa. Ensimmäiseen rakennusvaiheeseen sisältyy kolme konesalirakennusta. Ensimmäinen vaihe valmistuu kuluvan vuoden loppuun mennessä. Yhtiö on kaavaillut rakentavansa noin kymmenen hehtaarin alueelle Tuusulassa kaikkiaan jopa 12 konesalirakennusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tivi: Jenkkiyhtiö kaavailee Suomeen kolmea jättimäistä datakeskusta”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi