Kokeile kuukausi maksutta

EcoReal parantaa Aberdeenin kiinteistöjen energiatehokkuutta

EcoReal toteuttaa energiaremontteja Aberdeen Asset Managementin Nordic 1 -rahaston kiinteistöihin Helsingin Ludviginkadulla ja Turun Humalistonkadulla.

EcoReal toteuttaa energiaremontteja Aberdeen Asset Managementin Nordic 1 -rahaston kiinteistöihin Helsingin Ludviginkadulla ja Turun Humalistonkadulla.

Tiedotteen mukaan kiinteistöihin modernisoidaan automaatiojärjestelmiä, ilmanvaihtoa ja kaukolämpö- ja viilennyslaitteistoja. Lisäksi Humalistonkadulla siirrytään energiatehokkaampaan LED-valaistukseen, vaihdetaan vesipihejä suihkupäitä ja asennetaan rakennuksen katolle 20 kWp aurinkosähköjärjestelmä.

EcoReal hoitaa myös valtion energiatuen hakemisen molemmille hankkeille.

Toimenpiteillä saavutetaan molemmissa kiinteistöissä lähes viidenneksen säästö energiankulutuksessa ja yhteensä 130 tonnin vuosittainen vähennys hiilidioksidipäästöissä. Sijoitusten sisäinen korko on lähes 20 prosenttia ja takaisinmaksuaika 5-8 vuotta.

”Energiatehokkuustoimenpiteiden myötä elinkaaren aikaiset kustannussäästöt nousevat yhteensä lähes 1,9 miljoonaan euroon. Investointien taloudellisen hyödyn lisäksi kumulatiiviset ilmastopäästövähennykset ovat yhteensä yli 2 500 tonnia. Näiden lisäksi kiinteistön sisäolosuhteet paranevat tarpeenmukaisen rakennusautomaation myötä”, Aberdeenin Senior Asset Manager Matti Kivilä kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “EcoReal parantaa Aberdeenin kiinteistöjen energiatehokkuutta”

Vastaa