Kiekkomies haluaa kaikki samat pelisäännöt koko maan rakentamiseen

”Tietoa jakava verkosto tukee kaikkien rakentamisprojektien parissa tekevien työtä.”

Pasi Timo on Vantaan rakennusvalvonnan tarkastuspäällikkö. Kuva: Liisa Takala
Työpöydällä ovat vierekkäin kiekko, maankäyttö- ja rakennuslaki ja RT-kiekon 30-vuotiskirja.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Kiekkomies haluaa kaikki samat pelisäännöt koko maan rakentamiseen”

  1. Lisää näitä valopäitä ajatuksineen parantamaan maailmaa. Jos alan ihmiset eivät osaa suunnitella saatikka rakentaa, vaan kaikki tehdään puolivillaisesti, niin mikä on se lääke? Minusta kaikki lähtee sieltä oppilaitoksen penkistä, ja se penkki on ollut kuralla jo kohta viimeiset kaksikymmentävuotta. Ei siis minkään Sipilän säästöleikkurin syytä. Ensinnäkin ammatillisista oppilaitoksista opettajan vapaus opettaa pois, tilalle valtakunnallinen opetussuunnitelma ja siihen pohjautuvat kunnon mm. kirjalliset oppimateriaalit, eikä niitä A4 prujuja joita tänäänkin jaetaan. Ja sitten se tärkein, yksikään opettaja ei saa itse säveltää omaa opetustyyliään ja oppisisältöä, vaan opetus toteutetaan ennalta määrättyjen ohjeiden ja oppimateriaalien mukaisesti, ja jokaisen oppiaineen osa-alue etenee ennalta määrätyn tunti-
    ja aikakehyksen mukaisesti. Perusteena sanon että moni ammattiaineen opettaja ei ole ollut tekemisissä oikeiden työtehtävien kanssa jopa vuosikymmeneen, jotkut eivät ole olleet kosketuksissa oikeaan työhön ollenkaan. Tähän sopii hyvin Juicen sanat; ne jotka eivät osaa, ne opettaa. Jos tänäpäivänä puhutaan että ammatillisella koulutuksella ei ole riittäviä määrärahoja, niin tosiasia on myös se että ei ole ammatttitaitoisia opettajiakaan. Jokainen yrittäjä voi todeta kuinka vaikea on löytää esimerkiksi ammatillisen perustutkintotason tekijää joka osaisi edes ne yksinkertaisimmat perusasiat, ja tulisi edes työmaalle kun työaika alkaa. Sama pätee insinööritason työtehtäviin, jossa kaikki perusasiat pitäisi opettaa uudelleen työajalla. Ei siitä oikein mitään tule. Yritys on yritys ja oppilaitos on oppilaitos, hoitakoon kumpikin oman leiviskänsä. Työssäoppijan raakile on kallis panos tässä kustannustehokkuuden tavoittelussa.

Vastaa