Kokeile kuukausi maksutta

Kolmen vuoden vääntö ei tuottanut tulosta – Lehto ja Citycon eivät päässeet sopimukseen kauppakeskus Lippulaivan rakentamisesta

Lehto Group ja Citycon ovat päättäneet lopettaa Espooseen rakennettavan kauppakeskus Lippulaivan KVR-urakkaa koskevat neuvottelut.

Citycon ja rakennusliike Lehto eivät päässeet viime syksynä yhteisymmärrykseen rakennettavan kauppakeskuksen hinnasta, laatuvaatimuksista ja arkkitehtonisista tavoitteista. Kuva: Citycon

Citycon on toiminut hankkeen rakennuttaja- ja Lehto urakoitsijaosapuolena. Yhtiöt tekivät esisopimuksen kauppakeskuksen rakentamisesta jo keväällä 2016. Tuolloin tavoitteena oli tehdä lopullinen urakkasopimus jo alkusyksystä 2016.

Osapuolet ovat noin kolmen vuoden ajan yhdessä suunnittelijoiden kanssa kehittäneet hanketta ja pyrkineet löytämään ratkaisun, joka olisi sekä Cityconin että Lehdon toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden mukainen, mutta osapuolien tavoitteiden mukaista ratkaisua ei ole löytynyt.

Lehto on vuosien 2016-2018 aikana tehnyt hankkeen suunnittelutöiden lisäksi vanhan kauppakeskuksen purkutyöt, mittavat maatyöt ja rakentanut väliaikaisen kauppakeskus Pikkulaivan.

Lehto ei sulje pois mahdollisuutta olla tulevaisuudessa mukana hankkeen rakentamisessa, mikäli yhtiön sopimukselliset, toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet täyttyvät.

Lehto kertoo, ettei sopimusneuvottelujen päättymisellä ole merkittävää vaikutusta yhtiön vuoden 2018 liikevaihtoon tai liikevoittoon, eikä se muuta Lehdon aiemmin julkaisemia taloudellisia näkymiä.

Juttua päivitetty klo 12.29. Kuva vaihdettu.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Kolmen vuoden vääntö ei tuottanut tulosta – Lehto ja Citycon eivät päässeet sopimukseen kauppakeskus Lippulaivan rakentamisesta”

  1. Citycon varmaan vaatinut suuren maailman mallista elämyskauppakeskusta ja Lehto tarjonnut HalpaHallia.

  2. Lehto alkaa muistuttaa tuuliajolla olevaa ruotsinlaivaa, pöydät notkuu mutta kone ei toimi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat