Lehto käynnisti hiilineutraalin asuntorakentamisen kehityshankkeen

Lehto Asunnot oy on käynnistänyt Hiilineutraali 2030 -kehityshankkeen, jonka tavoitteena on luoda hiilineutraalin asuntorakentamisen innovaatioita sekä tutkia kasvua edistäviä älykkäitä ja puhtaita ratkaisuja.

”Smart & Clean -kasvua tavoitellaan siirtämällä rakentamista työmailta tehtaisiin, joissa voidaan optimoida materiaalien käyttöä, vähentää hukkaa, nopeuttaa rakentamisen aikatauluja ja valita materiaaleja, jotka on tuotettu kestävällä tavalla”, Lehto Asuntojen hankepäällikkö Jussi Rantanen kertoo yhtiön tiedotteessa.

Lehdon Hiilineutraali 2030 -kehityshanke on 5-vaiheinen asuntorakentamisen konseptiohjelma, johon kuuluu kaupunkikeskustoihin soveltuvien 4–8 kerroksisten puukerrostalojen tuotantomalli. Lehto etsii Helsingin kaupungin alueelta tontteja, jotka soveltuisivat Hiilineutraali 2030 -kehityshankkeen toteuttamiseen.

”Olemme kehittämässä puukerrostalokonseptia, jossa suurin osa materiaalien valmistuksesta tuotetaan tuotantolaitoksissa ja joiden materiaaleina hyödynnetään mahdollisimman paljon uusiutuvia raaka-aineita. Tällaisella konseptoinnilla ja pitkälle viedyllä teollisella valmistuksella on mahdollisuus saavuttaa ilmastotavoitteita.”

Uusiutuvien raaka-aineiden lisäksi Lehto Asunnot selvittävät kiertotalouden mahdollisuuksia rakentamisessa eli kierrätysmateriaalien käyttöä.

Hiilineutraali asuinkortteli vuonna 2030

Koska rakennusalalla ja sen toiminnalla on merkittävä vaikutus yhteiskunnan hiilijalanjäljen muodostumiseen, Lehto haluaa olla omalta osaltaan myös edistämässä Helsingin kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa konkreettisin toimenpitein.

Hanke tähtää siihen, että siihen kuuluvat rakennukset ovat hiilineutraaleja ja lähes taikka kokonaisuudessaan nollaenergisiä taloja. Päämääränä on, että kokonainen asuinkortteli on toteutettu hiilineutraalina rakennushankkeena vuoteen 2030 mennessä. Lehto Asuntojen tulevaisuuden visiona on myös, että suomalaisesta teollisesti valmistetusta ja ympäristöystävällisestä puukerrostalosta tulisi kansainvälinen vientituote.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto käynnisti hiilineutraalin asuntorakentamisen kehityshankkeen”

Vastaa