Lujatalo rakentaa 117 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Espooseen

Espoon Asunnot ja Lujatalo ovat 20. marraskuuta allekirjoittaneet urakkasopimuksen ison kerrostalon rakentamisesta Vermonniittyyn Majurinkadulle. Lujatalo voitti urakkakilpailun valmiin suunnitelman pohjalta.

Kuva: Juha Kronlöf

Isoon uudiskohteeseen tulee 117 kohtuuhintaista asuntoa sekä katutasoon 44 neliön liiketila. Kahdeksankerroksiseen taloon tulee asuntoja aina yksiöistä neljän huoneen perheasuntoihin asti. Kahden kerhotilan lisäksi taloon tulee sekä talosauna että -pesula ja jokaiseen portaaseen oma kuivaushuone.

Espoon Asunnoille investoinnin arvo on noin 23 miljoonaa euroa. Vuokra-asunnot toteutetaan Aran 40 vuoden pitkällä korkotuella, ja asukasvalinta tapahtuu Aran asukasvalintakriteerein.

Kohteen arkkitehti on Juha Kronlöf.

”Espoon Asunnot on vahvasti mukana Vermonniityn asuinalueen kehittämisessä. Lujatalon kanssa solmitun urakkasopimuksen myötä alueelle toteutetaan jo toinen Espoon Asuntojen kohde. Tarkoituksenamme on rakennuttaa alueelle lähivuosina yhteensä 500–600 Ara-asuntoa”, Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä kertoo tiedotteessa.

Samaan yhteiskortteliin tulee Lujatalon oma kohde, joka on parhaillaan ennakkomarkkinoinnissa. Tähän kortteliin tulee yhteensä neljä asuntoyhtiötä, joilla on muun muassa yhteiset pysäköintitilat ja piha-alue.

”Asuntokauppa käy oikeilla paikoilla yhä hyvin. Tällä hetkellä meillä on pääkaupunkiseudulla rakenteilla noin 2500 asuntoa, eli työtilanteemme on hyvä”, Lujatalon Uudenmaan asuntorakentamisen aluejohtaja Janne Mönkkönen sanoo.

Espoon Asunnot oy on 100-prosenttisesti Espoon kaupungin omistuksessa. Yhtiön itsensä mukaan sen vuokra-asuntojen hinnat ovat noin 25 prosenttia edullisempia kuin vapailla markkinoilla.

”Kun pääkaupunkiseudulle muuttaa joka vuosi 14000 uutta asukasta, kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tarve on kova. Meillä on jatkuvasti noin 6000 avointa hakemusta, ja uusia asuntoja valmistuu keskimäärin 400 vuodessa”, Espoon Asuntojen toimitusjohtaja Jaakko Kammonen toteaa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lujatalo rakentaa 117 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Espooseen”

  1. Mikäli tilastot putsattaisiin päällekkäisyyksistä – yksi hakija voi hakea kymmentä eri asuntoa – ja muista vääristymistä eli otettaisiin huomioon vain viikon-parin aikana sisään tulleet hakemukset (hakemus ei ”elä” kuin hetken) ja jonosta joutuisi heti pois sellainen hakija, joka ei ole arakelpoinen ja sellainen hakija, jolla on tarvetta vastaava asunto vaikka vähän syrjemmässäkin, Espoon Asuntojen ns. asuntojono putoaisi sadasosaan eli 60:n sisällä olevaan hakemukseen. Olen asiasta puhunut ministeriöön ja Aran virkamiesten kanssa. Jostain syystä tätä vääristymää ei haluta korjata. Eli valtavasta hakijamäärästä on jollekin taholle etua. Jos ei hakijalla ole työpaikkaa, kuten Aran ohjeiden mukaan pitäisi olla, hakijaa ei saisi edes valita asukkaaksi. Tarveharkinta ei täyty. Työtön asunnon hakija ei voi ohittaa työssä käyvää hakijaa. Asukasvalinta ei voi perustua siihen, että Helsingin seudulla on kiva asua.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi