Rakentamisessa on yhä enemmän avoimia työpaikkoja

Rakentamisen alalla oli kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä reippaasti enemmän avoimia työpaikkoja kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Rakentamisen avoimet työpaikat lisääntyivät selvästi kolmannella vuosineljänneksellä.

Tilastokeskuksen mukaan rakentamisessa oli vuoden 2018 kolmannella neljänneksellä 5400 avointa työpaikkaa, kun vuotta aiemmin määrä oli 3500. Kasvua oli siis noin 1900 työpaikkaa.

Myös kaikki toimialat huomioiden avoimien työpaikkojen määrä kasvoi selvästi. Työpaikkoja oli kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä avoinna yhteensä 46900, kun vuoden takainen lukema oli 34300.

Tilastokeskus on kerännyt tietoa avoimista työpaikoista neljännesvuosittain vuodesta 2002 alkaen. Kysely osoitetaan yksityisen ja julkisen sektorin toimipaikkojen rekrytoinneista vastaaville henkilöille. Tiedonantaja vastaa kyselyyn joko verkkolomakkeella tai puhelinhaastattelussa. Tiedonkeruussa on mukana noin 2500 eri toimipaikkaa joka vuosineljänneksellä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisessa on yhä enemmän avoimia työpaikkoja”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi