RT:n Nikula: Yritysten pitäisi valmistautua ilmastonmuutoksen tuomaan kiristyvään sääntelyyn

Rakennusteollisuus RT:n uudeksi puheenjohtajaksi valittu Olli Nikula korostaa, että rakennusalan täytyy kantaa vastuunsa ilmastonmuutoksen torjumisessa.

Olli Nikulan mukaan rakentamiseen saattaa nopeastikin tulla uusia reunaehtoja. Kuva: Liisa Takala
Siksi yritysten pitäisi jo valmistautua kiristyvään sääntelyyn. ”Ilmastonmuutos vaikuttaa rakennusalaan lähivuosina paljon. Rakentamiseen saattaa nopeastikin tulla uusia reunaehtoja. Yritysten kannattaisi valmistautua tähän, koska on parempi ennakoida kuin tulla yllätetyksi housut kintuissa”, ensi vuoden alussa kaksivuotisen puheenjohtajakautensa aloittava Nikula sanoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “RT:n Nikula: Yritysten pitäisi valmistautua ilmastonmuutoksen tuomaan kiristyvään sääntelyyn”

  1. No niin, Rakennusteollisuus alkaa juosta ilmastonmuutos-narussa, narussa jota markkinavoimat vetävät. Ilmastonmuutos-huttua keitetään joka puolella, koska ei ymmärretä todellisuudesta mitään.

    Ilmastonmuutokset ovat kuuluneet maailmankaikkeuden kiertokulkuun jo ennen kuin ihminen keksi tarvittavat mittalaitteet. Kautta aikojen on ollut huonoja tuloksia, ja hyviä tuloksia, vaihtelevin menestyksin. Eikä kyseessä ole ihmisten toiminta tai toiminnan vastuuttomuus. Tämä ilmastoarvojen vaihtelevuus vain kuuluu tämän maapallomme elinkaareen, joka jossain vaiheessa päättyy joka tapauksessa. Jo historia sen todistaa. Eikä mikään muutu paremmaksi tai huonommaksi, vaikka ryhtyisimme ajamaan polkupyörillä ja hevospeleillä, ja kaiken luonnonmukaisuuden vaalijaksi.

    Toivottavasti Nikulakin oppii ymmärtämään ja puhumaan muutakin markkinavoimien syöttämää ohutta lankaa. Vai jatkaako maamme rakennusteollisuus samaa rakennusvirheiden kaavaa jossa energiatehokkuuden saavuttaminen valjastetaan kustannustehokkuuden selkään, muovia ja EPS-eristeitä seinään ja koneet pyörittämään ilmanvaihtoa. ”Toimistorotta” koekaniina.

Viimeisimmät näkökulmat