Taloyhtiön kannattaa olla tarkkana, kun kaupataan energiansäästöjä

Taloyhtiöille kaupataan energian- ja vedensäästöä isoilla lupauksilla. Maksuksi kauppiaat haluavat säästyneet energiaeurot.

Kuva: Jiri Hera / Colourbox
Asunto-osakeyhtiöiden kannattaa olla tarkkana, kun ne päättävät energian- ja vedensäästämisen ratkaisuista. Markkinoilla kiertää erilaisia kaupustelijoita, jotka esittelevät laitteita ja tarjoavat palveluja yleensä yksittäisiin ongelmiin. Taloyhtiö saattaa päätyä maksamaan säästyneet energiarahat ulkopuoliselle yritykselle, vaikka olisi pystynyt hoitamaan ongelman kuntoon kotikonstein.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Taloyhtiön kannattaa olla tarkkana, kun kaupataan energiansäästöjä”

  1. Kirjoitus varmaankin pitää paikkansa, mutta olisin kaivannut kuitenkin vähän enemmän konkretiaa. Vai onko niin, että ilmiö on sama puhuttiinpa maalämpöpumpuista, poistoilmalämpöpumpuista, jäteveden lämmön talteenotosta, aurinkopaneeleista, ikkunoiden ja ovien vaihdosta, lämpökeskuksen automatiikan uusimisesta, tulevan kylmän veden paineen alentamisesta, lämmitysverkoston vesivirtojen tasapainottamisesta….