Kokeile kuukausi maksutta

Wärtsilä valitsi ison tutkimuskeskuksensa ensimmäiset suunnittelijat

Wärtsilä rakentaa Vaasan Vaskiluotoon tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen vuoden 2020 loppuun mennessä. Ensimmäiset keskuksen suunnitteluvaiheen suunnittelijat on nyt valittu.

Wärtsilä rakentaa Vaasan Vaskiluotoon tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen vuoden 2020 loppuun mennessä. Ensimmäiset keskuksen suunnitteluvaiheen suunnittelijat on nyt valittu.

Valitut suunnittelijat ovat:

  • Pää- ja arkkitehtisuunnittelu: Sweco Architects
  • Rakennesuunnittelu: A-Insinöörit Suunnittelu
  • Lvisa-, sähkö- ja sprinklerisuunnittelu: Granlund
  • Akustiikkasuunnittelu: A-Insinöörit Suunnittelu
  • Palotekninen suunnittelu ja konsultointi: KK-Palokonsultti
  • Tietomallintaminen (BIM): Sweco PM

”Saimme monta hyvää tarjousta alan eri toimijoilta. Valintaperusteissa painotimme kilpailukykyisen tarjouksen lisäksi erityisesti osaamista ja kokemusta sekä sitoutumista ja riittäviä käytettävissä olevia resursseja, sillä hanke on poikkeuksellisen suuri ja aikataulu haastava”, Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki sanoo yhtiön tiedotteessa.

Wärtsilä ilmoitti elokuussa rakentavansa Vaskiluotoon uuden Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskuksen vuoden 2020 loppuun mennessä. Yhtiön mukaan keskus mahdollistaa meri-, öljy- ja kaasuteollisuuden ratkaisujen sekä uusien energiajärjestelmien entistä ketterämmän ja tehokkaamman testauksen ja tuotekehityksen.

Wärtsilä investoi hankkeeseen 83 miljoonaa euroa, joka kohdistuu keskuksen moderniin testaus- ja tuotantoteknologiaan. Keskukseen liittyvä kokonaisinvestointi tulee olemaan noin 200 miljoonaa euroa, joka koostuu toimisto- ja tehdasrakennuksista, logistiikasta ja infrasta.

Wärtsilän visiona on luoda alueelle partnerikampus, jossa tutkimusta ja tuotekehitystä tehdään yhdessä yhtiön asiakkaiden ja toimittajien, alan start-upien ja yliopistojen kanssa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Wärtsilä valitsi ison tutkimuskeskuksensa ensimmäiset suunnittelijat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat