Kokeile kuukausi maksutta

HSY valitsi urakoitsijan Blominmäen jätevedenpuhdistamon viemäritunneleille

Espoon Blominmäen jätevedenpuhdistamon viemäritunneleiden eteläisimmän osuuden louhinta pääsee alkamaan, kun Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on nyt valinnut Finnoon alueelle sijoittuvan louhinnan urakoitsijan.

Kuva: HSY

Louhinnan urakoitsijaksi on valittu SRV Infran ja Pohjolan Kalliotyön työyhteenliittymä. Urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Uusi purkutunneli liitetään nykyiseen Suomenojan puhdistamon meripurkutunneliin, joka johtaa vedet 7,5 kilometrin päähän Gåsgrundin eteläpuolelle 15 metrin syvyyteen avomeren reunalle. Urakka sisältää louhinta- ja lujitustöiden lisäksi huomattavan määrän rakennusteknisiä töitä, ja urakoitsija toimii päätoteuttajana myöhemmin samoissa tiloissa toteutettavissa urakoissa.

”Urakkaan sisältyy kallion sisään rakennettava suuri pumppaamotila, jolla varaudumme ilmastonmuutokseen. Jos merenpinta nousee selvästi nykyisestä ja samaan aikaan puhdistamolle tulee paljon jätevettä, voidaan pumppaamon avulla varmistaa puhdistetun jäteveden virtaamaa meripurkutunneliin”, HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen kertoo tiedotteessa.

Normaalitilanteessa rakennettava pumppaamo palvelee lämmön talteenottoa puhdistetusta jätevedestä. Vesi pumpataan Fortumin voimalaitosalueen lämpöpumppulaitokselle, jossa lämpö otetaan talteen ja vesi palautuu Blominmäen meripurkutunneliin. Näin jätevesi saadaan palvelemaan Espoon kaukolämpö- ja kaukokylmäverkostoja, kuten nykyisinkin.

Blominmäen puhdistamon ja muiden tunneliosuuksien rakentaminen on kilpailutettu aiemmin, ja niiden urakat ovat jo käynnissä. Rakennettavien viemäritunneleiden kokonaispituus on yhteensä noin 18 kilometriä. Finnoon urakan osuus kokonaisuudesta on 3,7 kilometriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HSY valitsi urakoitsijan Blominmäen jätevedenpuhdistamon viemäritunneleille”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat