SRV toteuttaa koulukeskuksen Espooseen – hankkeen hintalappu nousi selvästi kehitysvaiheessa

SRV ja Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos ovat allekirjoittaneet sopimuksen Leppävaaraan rakennettavan koulukeskus Monikon projektinjohtourakan toteutuksesta.

.

Yli 1300 lapselle toteutettavan uuden koulukeskushankkeen kokonaisarvo on noin 39 miljoonaa euroa. Hanke sisältää vanhan suojellun koulurakennuksen peruskorjauksen ja sen yhteyteen toteutettavan uudisrakennuksen rakentamisen. Kohteen laajuus on noin 15000 bruttoneliömetriä.

SRV ja Espoo aloittivat maaliskuussa hankkeen kehitysvaiheen, joka kesti joulukuuhun 2018. Sen aikana hankkeen kokonaisarvo tarkentui selvästi ylöspäin. Vielä keväällä kokonaisarvoksi arvioitiin noin 33 miljoonaa euroa.

”Monikon kouluhanke edustaa Espoon Tilapalveluissa uudenlaista toimitilahankintaa. Hanke toteutetaan uudenlaisella yhteistyöhön perustuvalla hankintamallilla, jossa urakoitsijavalinnan jälkeen yhdessä kehitetään koulusuunnitelmat vastaamaan hankkeen tavoitteita. Yhteistyö SRV:n ja Tilapalveluiden asiantuntijoiden kesken on kehitysvaiheen aikana sujunut erinomaisesti ja innostuneesti”, Tilapalvelut-liikelaitoksen rakennuttamispäällikkö Reijo Yrjölä kertoo tiedotteessa.

Hankkeen toteuttaminen käynnistyy tammikuussa 2019. Kokonaisuudessaan Leppävaaran uusi koulukeskus valmistuu arviolta toukokuussa 2021, ja oppilaat aloittavat koulunkäynnin uusissa tiloissa elokuussa 2021 uuden lukuvuoden käynnistyessä.

Koulukeskus on ensimmäinen yhteinen koulu- ja päiväkotihanke suomen- ja ruotsinkielisille Espoossa. Uuteen koulukeskukseen toteutetaan tilat ruotsinkieliselle alakoululle ja päiväkodille sekä suomenkieliselle päiväkodille, alakoululle ja yläkoululle.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV toteuttaa koulukeskuksen Espooseen – hankkeen hintalappu nousi selvästi kehitysvaiheessa”

  1. Urakoitsija ainakin kehittää innokkaasti, jos urakkahintaa saadaan nostettua 6 M€.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi