Lehdon tulos laskussa – samoin osinko

Rakennusyhtiö Lehdon tulos oli tilivuoden viimeisellä neljänneksellä selvässä laskussa, samoin kuin liikevaihto.

Kuva: Lehto

Lehdon liiketulos ylsi loka-joulukuussa 15,3 miljoonaan euroon, kun se vuotta aikaisemmin oli 39,1 miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos painui 0,53 eurosta 0,20 euroon.

Liikevaihtoa kertyi loppuvuonna 231,6 miljoonaa euroa, kun se vuotta aikaisemmin oli 262,2 miljoonaa euroa. Koko vuoden liikevaihto kasvoi sen sijaan 597,6 miljoonasta eurosta 721,5 miljoonaan euroon.

”Liikevaihdolla mitattuna olemme joka vuosi menneet eteenpäin, ja keskimääräinen vuosittainen kasvuvauhti vuosina 2016 – 2018 on ollut yli 40 prosenttia”, toimitusjohtaja Hannu Lehto sanoo tiedotteessa.

Koko vuoden liiketulos laski 64,6 miljoonasta 37,2 miljoonaan euroon.

”Olemme myös tehneet erittäin hyvää tulosta voimakkaan kasvun aikana, mutta kuluneena vuotena 2018 tuloskehitys ei enää pysynyt mukana. Keskeisimmät syyt tähän ovat nopeaan kasvuun nähden riittämättömät hinnoittelun ja kustannusten hallinnan prosessit sekä liiketoiminnan kehityksen epäonnistuminen eräillä osa-alueilla, jotka ovat samalla osoittautuneet konsernin strategiaan heikosti soveltuviksi.”

Yhtiö ennakoi, että kuluvan vuoden liikevaihto on samalla tasolla kuin viime vuonna. Liikevoitto on noin 5-7 prosenttia liikevaihdosta, kun se viime vuonna oli 5,2 prosenttia.

Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat Lehdon mukaan asuntokysynnän heikentyminen, hoiva- ja kouluhankkeiden käynnistymisen viivästyminen sekä neuvotteluvaiheessa olevien toimitilahankkeiden käynnistymisen lykkääntyminen.

Hallitus esittää osingoksi 0,24 euroa, kun edellisen kerran osinkoa jaettiin 0,34 euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Lehdon tulos laskussa – samoin osinko”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat