Lehto siirtää Oulun-tehtaan tuotantonsa Oulaisiin – johtaa irtisanomisiin

Lehto Groupin tehdastuotannon yksikkö Lehto Components siirtää Oulun-tehtaan tuotantonsa Oulaisten-tehtaan hiljattain valmistuneisiin tuotantotiloihin.

Kuva Lehdon Oulaisten-tehtaalta. Kuva: Vesa Ranta

Oulun-tehdas Toppilassa on valmistanut tähän asti putkistoelementtejä ja teknisiä tiloja. Yhtiö pyrkii siirtämään tuotannon Oulusta Oulaisiin viimeistään huhtikuun 2019 loppuun mennessä.

Muutokseen liittyen Oulun-tehtaalla käytiin yt-neuvottelut, joiden piiriin lukeutui yhteensä 13 henkeä. Neuvottelujen tuloksena yhtiö irtisanoo 11 työsuhdetta.

”Lehto käynnisti syksyllä 2018 toiminnan Oulaisten uusimmissa tuotantotiloissa. On luontevaa ja yhtiön näkökulmasta kustannustehokasta siirtää Oulun-toiminnot uusiin tiloihin. Toki neuvotteluissa jouduttiin toteamaan myös se ikävä tosiasia, että kaikille ei pystytty järjestämään työtä Lehdolla”, Lehto Componentsin johtaja Pekka Korkala sanoo yhtiön tiedotteessa.

Lisäksi ovat päättyneet seinäelementtejä valmistavan Iin-tehtaan yt-neuvottelut, jotka käsittelivät lomautuksia. Neuvotteluissa päädyttiin enintään kolmen kuukauden määräaikaisiin lomautuksiin. Iissä neuvottelun piirissä oli yhteensä 38 henkeä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lehto siirtää Oulun-tehtaan tuotantonsa Oulaisiin – johtaa irtisanomisiin”

Vastaa