NCC uudistaa kiinteistöjä hotelliksi Konepaja-alueella Helsingissä

NCC on sopinut OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahaston kanssa suunnittelu- ja korjausrakennushankkeesta Vallilan Konepaja-alueella Helsingissä.

Vallilaan tulee uusi hotelli. Kuva: NCC

Tiedotteen mukaan kyseessä noin 15 miljoonan euron hanke.

Hankkeessa Aleksis Kiven kadun varrella sijaitseva VR:n vanha konttorirakennus, sen yhteydessä toiminut ruokala sekä koulutuskeskus muutetaan hotelliksi.

Rakennuksista vuonna 1901 valmistunut VR:n Konttori ja vuosina 1910-1921 tehty Ruokala ovat kaavassa suojeltuja. Oppilaskoulu on rakennettu myöhemmin 1970-80-lukujen taitteessa. Korjaustyötä tehdään yhteistyössä Museoviraston kanssa.

”NCC on ollut pitkään mukana suunnittelemassa ja kehittämässä Vallilan Konepaja-aluetta, joka tarjoaa huikean mahdollisuuden yhdistää uutta ja vanhaa. Rakennusten julkisivut on suojeltu ja hotelli suunnitellaan aikakauden henki säilyttäen. Tämä näkyy esimerkiksi sisäosissa, joissa jätetään näkyviin vanhoja rakennusosia”, NCC:n toimialajohtaja Vesa Ahlroos kertoo.

”OP Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoima rahasto omistaa alueelta Amer Sportsin kiinteistön, jonka myötä meillä on alueelta hyvää kokemusta. Nyt peruskorjattava kohde on erinomaisella sijainnilla majoituskäyttöön ja antaa tulevalla vuokralaiselle hyvän liiketoimintamahdollisuuden. Alueen kehityspotentiaali on suuri yhä kasvavan Pasilan alueen vanavedessä”, OP Kiinteistösijoituksen Arttu Ekqvist kertoo.

Hankkeella on rakennuslupa ja työt alkavat helmikuun aikana. Rakennushankkeen on arvioitu valmistuvan kesällä 2020. Kinos Property Investment Oy:n ja Folks Hotels Oy:n kehittämään The Folks Hotel -brändillä varustettuun  lifestyle-hotelliin tulee noin 150 huonetta sekä ravintolapalveluita.

Rakennusten bruttopinta-ala on yhteensä noin 7 500 neliötä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC uudistaa kiinteistöjä hotelliksi Konepaja-alueella Helsingissä”

Vastaa