Kesko ostaa merkittävän ruotsalaisen rautakauppaketjun

Kaupan kohteena olevaan Fresks-konserniin kuuluu XL Bygg -ketjun myymälöitä sekä paikallisia rautakauppoja.

Fresksin myymälä Ruotsin Östersundissa. Kuva: Kesko

Kauppakonserni Keskoon kuuluva K-rauta aikoo ostaa Ruotsista 33 myymälän Fresks-rautakauppaketjun. Fresks omistaa Ruotsissa muun muassa merkittävän määrän XL Bygg -ketjun myymälöitä sekä joukon paikallisia rautakauppoja.

Kaupan arvo on toteutuessaan noin 200 miljoonaa euroa. Myyjänä kaupassa toimivat pääomasijoittajat Litorina ja Oscarson Invest sekä yhtiön johto.

Keskon mukaan Fresks on merkittävä toimija Ruotsin rautakaupassa ja se palvelee lähinnä remonttialan pk-yrityksiä.

”Rakentaminen ja remontointi siirtyvät Pohjois-Euroopassa entistä enemmän ammattilaisten tehtäväksi. Fresks-konsernin osto nostaa meidät Ruotsin johtavien rautakauppatoimijoiden joukkoon ja tekee meistä samalla merkittävän toimijan yritysasiakaskaupassa”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo yhtiön tiedotteessa.

”Fresks-konsernin toiminnot täydentävät hyvin nykyisiä Ruotsin rautakauppatoimintojamme sekä tarjoavat huomattavat mittakaava- ja synergiaedut. Ruotsin rautakauppamarkkinassa on käynnissä rakennemuutos ja nyt toteutettava kauppa vahvistaa asemaamme konsolidoituvassa markkinassa.”

Fresks-konsernilla on noin 500 työntekijää. Konsernin liikevaihto viime vuonna oli 205 miljoonaa euroa ja varsinaisen liiketoiminnan kannattavuutta kuvaava käyttökate 18 miljoonaa euroa.

Kaupan toteutuminen edellyttää Ruotsin kilpailuviranomaisten hyväksyntää sekä muiden kauppaan liittyvien ehtojen täyttymistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kesko ostaa merkittävän ruotsalaisen rautakauppaketjun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat