Kokeile kuukausi maksutta

Bravida kasvoi yrityskaupoilla

Viime vuoden maaliskuun alussa Suomen Bravidan toimitusjohtajana aloittanut Marko Holopainen on nostanut yhtiön yli sadan miljoonan euron liikevaihdon luokkaan.

Bravida on hankkinut yrityskauppojen myötä sekä urakointia että kiinteistöhuoltoa. Kuva: Bravida

Vuonna 2018 liikevaihtoa kertyi yhteensä 109 miljoonaa euroa, ja vauhti oli kova.

Bravidan Suomen-tytäryhtiön liikevaihto kasvoi 41 prosenttia eli reilut 32 miljoonaa euroa vuoden 2017 luvuista. Kannattavuus oli vielä vaatimatonta kahden prosentin luokkaa.

”Uudisrakentamisen osuus liikevaihdostamme on noin 40 prosenttia. Korjausprojektit ja huolto kerryttävät loput 60 prosenttia. Niiden markkinavolyymi on tasaisessa kasvussa”, Holopainen kertoo.

Viime vuonna yhtiö teki kaupat kahdesta yrityksestä, kun se osti vuoden alussa Adison oy:n ja syyskuussa ab Hangö Elektriska – Hangon Sähkö oy:n.

Linjasaneerauksiin erikoistunut Adison työllisti yrityskauppahetkellä tammikuussa noin 70 työntekijää ja sen liikevaihto on noin 19 miljoonaa euroa.

Hankolaisyhtiössä työskentelee noin 90 työntekijää, ja sen liikevaihto on noin 15 miljoonaa euroa.

”Olemme viime vuonna panostaneet esimerkiksi toimintatapojemme yhdenmukaistamiseen.”

Bravida on ostanut viisi yritystä alkaen 2015, jolloin se hankki Peko- ja Halmesvaara-konsernit. Sen jälkeen se osti Asentaja Groupin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Bravida kasvoi yrityskaupoilla”

 1. mielenkiintoista, kun holopainen jätti constin ja sen jälkeen kyseisen firman osakkeen arvo on puolittunut. constin johtoryhmä näyttää
  koostuvan yrityksensä myynneistä henkilöistä, jotka edelleen omistavat constin osakkeita. nykyisellä toimitusjohtajalla on sama sukunimi,
  kuin hallituksen jäsenellä. mielenkiintoinen hallitus ja johtoryhmä. tuntuu jotenkin siltä, että constin toimintansa on enemmänkin puuhastelua kavereiden kanssa, kuin pörssiyhtiön ammattimainen johtaminen. heidän pitäisi putsata pöytä ja palkata ulkopuolisia johtajia / toimitusjohtaja.
  tietenkin löytyykö sopivaa toimitusjohtaa / kuka haluaa lähteä vetämään yritystä, jolla on tälläinen omistuspohja / historia.
  onkohan bravida ostamassa constin talotekniikka-osaston, ainakin constilla se ei näytä olevan hanskassa. holopainen näyttää olevan
  talotekniikan ammattilainen, kun bravidan on saanut ns lentoon.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat