Kokeile kuukausi maksutta

Fortum rakentaa Suomen ensimmäisen tuulivoimapuistonsa Närpiöön

Energiayhtiö Fortum on päättänyt rakentaa 90 megawatin tuulivoimapuiston Närpiöön.

Kalaxin tuulivoimapuistoon rakennetaan 21 voimalaa, joiden vuosituotanto yli 0,3 terawattituntia. Fortumin tiedotteen mukaan Kalaxin tuulivoimapuisto on ensimmäinen, jonka yhtiö rakentaa Suomeen. Se on hyväksytty Suomen uusiutuvan energian kansalliseen preemiojärjestelmään maaliskuussa.

Hankkeen pääomakustannus on Fortumin mukaan noin 90 miljoonaa euroa. Tuulivoimapuiston rakentaminen aloitetaan tänä kesänä. Yhtiö arvioi, että laitos otetaan käyttöön viimeistään vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Fortum on allekirjoittanut sopimuksen voimaloiden toimituksesta, käytöstä ja kunnossapidosta tanskalaisen Vestasin kanssa

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fortum rakentaa Suomen ensimmäisen tuulivoimapuistonsa Närpiöön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat