Kokeile kuukausi maksutta

NCC urakoi THL:lle uudet oikeuslääketieteen tilat

NCC rakentaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL) uudisrakennuksen Helsingin Mannerheimintielle.

Uusi K-rakennus sijoittuu parhaillaan purettavan D-rakennuksen tilalle. Se on suunniteltu soveltumaan ulkoasultaan alueen muuhun rakennuskantaan. Kuva: NCC

Asiakas on Senaatti-kiinteistöt, ja kyseessä on Senaatin kärkihankeallianssisopimus, jonka arvo on noin 30,5 miljoonaa euroa.

Uudisrakennukseen sijoittuvat THL:n oikeuslääketieteelliset ruumiinavaustoiminnot, histologian, oikeustoksikologian ja oikeusgenetiikan laboratorio sekä oikeuslääkäriasema. Lisäksi K-rakennukseen tulee kampusaluetta palvelevia yhteisiä tiloja.

”Tiloihin sijoittuvat oikeuslääketieteelliset toiminnot asettavat korkean vaatimustason erityisesti hygienia- ja turvallisuusjärjestelmille ja tekevät hankkeesta samalla erityisen mielenkiintoisen”, NCC:n toimialajohtaja Kati Tauriainen sanoo.

”Hanke totutetaan yhteistoimintamallilla, jossa myös palveluntarjoajan asiantuntijat saavat tilaisuuden olla mukana suunnittelussa ja oppia samalla jotain uutta.”

Uusi K-rakennus rakennetaan purettavan alun perin eläinsuojana toimineen D-rakennuksen tilalle, jonka purkutyöt on aloitettu tammikuun lopussa 2019.

Uusi rakennus valmistuu lokakuun lopussa 2020. Sen on suunnitellut Kirsti Siven & Asko Takala Arkkitehdit oy siten, että rakennus soveltuu ulkoasultaan alueen muuhun rakennuskantaan.

Tulevan rakennuksen taukopiha. Kuva: NCC / Kirsti Siven & Asko Takala Arkkitehdit

Muunneltavuus ja kestävyys painottuvat

Tavoitteena on rakentaa tehokkaat, toimintoja tukevat työtilat sekä luoda terveellinen ja turvallinen työympäristö.

Suunnittelussa on painotettu myös tilojen muunneltavuutta ja energiatehokkuutta, jotta ratkaisut olisivat pitkäaikaisia ja myös ympäristön kannalta kestäviä. Uudisrakennuksen katto toteutetaan siten, että sinne voidaan asentaa tulevaisuudessa aurinkopaneelit.

”Uudisrakennus on tärkeä osa THL:n oikeuslääketieteen toimintaa”, Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikkö Timo Juolevi kertoo.

”On hyvä, että toiminta saadaan nyt keskitettyä Tilkanmäen alueelle. Rakentaminen ahtaassa ympäristössä ja keskellä THL:n jokapäiväistä toimintaa luo toki hankkeelle myös omat haasteet. On hienoa, että hanke käynnistyy nyt ja Senaatti-kiinteistöjen allianssikumppaniksi valikoitui NCC, jolla on ammattitaitoa ja osaamista myös laboratorio ja lääketieteen tiloista.”

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NCC urakoi THL:lle uudet oikeuslääketieteen tilat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat