Infra-alan ensimmäisen hackathonin voitti työ nimeltä Faneri. Kuva: Skty/Faneri

Uusi suunnittelun muoti-ilmiö levisi myös infraan – ensimmäinen kokeilu Jyväskylässä

Jyväskylässä järjestettiin ensimmäinen ohjelmistokehityksestä rakennusalalle levinnyt  infra-alan oma suunnittelutapahtuma.

Kirjoittaja(t) Johanna Aatsalo

Hackathoniksi kutsutussa tapahtumassa viisi ammattilaisista koottua joukkuetta ratkoi kolmea Jyväskylän kaupungin määrittämää ja kaupunkiympäristöön liittyvää tehtävää. Hackathonin ideana on juuri suunnittelun nopeus ja lyhytkestoisuus sekä yhteistyö eri alan osaajien kesken.

Tavoitteena on luoda aidosti hyödyllisiä palveluita ja sovelluksia. Hackathoneilla on myös sosiaalinen tavoite, sillä ne tekevät mahdolliseksi eri taustoista tulevien ammattilaisten tai aiheesta kiinnostuneiden ihmisten tapaamisen sekä verkostoitumisen.

Jyväskylän suunnitteluhaasteina olivat Harjun alueen liikunnan, infran ja ilmastonmuutokseen liittyvien tavoitteiden yhdistäminen, infran mahdollisuudet toimia ilkivaltaa vastaan Sepänaukiolla ja Lutakon aukion sekä sataman tapahtumien vaatimuksen alueen infralle.

Tuomaristo valitsi kilpailun voittajaksi Suomen kuntatekniikan yhdistyksen Skty:n joukkueen työn ”Faneri”, joka käsitteli Lutakon aluetta. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Matias Halmeenmäki, Santeri Nuotio, Tiia Ronkainen, Tiia Valtonen ja Juuso Haapamäki.

Tuomariston mukaan voittajatyössä on rohkeasti pohdittu konseptia alueen toiminnallisuuden, visuaalisen ilmeen ja viihtyisyyden kehittämiseksi. Laajan Lutakon aukion elävöittämiseksi esitettiin onnistunut idea aukion pinnan hyödyntämisestä graafisin elementein sekä rohkeasti taiteen keinoja käyttäen.

Voittajaryhmä oli suunnittelut alueelle myös elävöittäviä väliaikaisia rakenteita, jotka sopisivat hyvin muuttuvien ja ympärivuotisten tapahtumien vaatimuksiin. Sinivihreät rakenteisiin integroidut ratkaisut lisäisivät alueen vihreyttä.

Tuomariston muodostivat Jyväskylän kaupungin edustajat.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi suunnittelun muoti-ilmiö levisi myös infraan – ensimmäinen kokeilu Jyväskylässä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi