Tietyöt ruuhkauttavat Turun kehätien liikennettä

Vilkkaasti liikennöidyn Turun kehätien liikenne ruuhkautuu, kun parannushankkeen ensimmäisessä vaiheessa Pukkilan ja Kirismäen välinen tieosuus rakennetaan nelikaistaiseksi.

Kausela kuvattuna koillisesta. Nykyinen kevyen liikenteen alikulku korvataan uudella alikulkukäytävällä, joka sijoittuu etelämmäksi nykyisestä sijainnistaan. Kuva: Väylä/ R. Korpela

Kehätien parannustyöt laajenevat ensi viikolla valtatielle 10. Kauselan eritasoliittymän alueella aloitetaan uuden Länsi-Avantintien liittymän ja kevyen liikenteen alikulkusillan rakentaminen.

Tietöiden vuoksi käytössä on vain yksi ajokaista molempiin suuntiin. Poikkeusjärjestelyt kestävät kevääseen 2020 saakka.

Uusi liittymä luo valmistuttuaan sujuvan yhteyden läheiselle Avantin teollisuusalueelle. Samalla toteutetaan myös uusia kaistaratkaisuja, liikennevalot sekä rakennetaan uusi alikulkusilta kevyelle liikenteelle.

Kehätien parannushanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Ensimmäisen rakennusvaiheen kustannusarvio on 39 miljoonaa euroa.

Työt ovat alkaneet maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat lopullisesti vuonna 2021. Hankkeen toteuttaa Väylä yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tietyöt ruuhkauttavat Turun kehätien liikennettä”

Vastaa